promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nagyon keményen lecsapott a kínai kormány az ottani celebvilágra: a tiltások és letartóztások sem ritkák!
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A kínai Twitter-szerű Weibo pénteken közölte, hogy eltávolít egy olyan online listát, amely a hírességeket népszerűségük alapján rangsorolja, miután az állami média szerint a közösségi média platformoknak a gyermekek védelme érdekében vissza kellene fogniuk a celebkultúra népszerűsítését - írja a theGeek.

A bejelentés órákkal azután történt, hogy az állami tulajdonban lévő People's Daily szerkesztőségi cikket tett közzé, amelyben bírálta azokat a platformokat, amelyek a forgalmat helyezik előtérbe, és "méltatlan" személyekből hírességeket hoznak létre, akik figyelmet és pénzt vonzhatnak a rajongóktól. A cikk nem nevezett meg egyetlen céget sem konkrétan.

A Weibo közölte, hogy a döntés, hogy leveszi a z ún."sztárhatalom listát", amely a hírességeket a közösségi posztjaik népszerűsége és a követőik száma alapján rangsorolta, részben annak köszönhető, hogy egyes rajongók "irracionális támogatást" mutattak a hírességek iránt.

"A lista nem képes átfogóan és objektíven tükrözni a sztárok társadalmi befolyását", és negatívan befolyásolja a sztárok és a rajongók közötti egészséges interakciót"

- áll a cég közleményében.

A lista pénteken már nem volt látható az interneten.

A People's Daily véleménycikke egyike a héten megjelent számos szerkesztőségi cikknek, amelyek az olyan iparágak, mint a szerencsejáték és az alkohol elleni szigorítást követelik, ami arra késztette a befektetőket, hogy pánikszerűen eladják a célzott szektorok részvényeit.

A cikk szerint a tizenévesek kulturális tapasztalatát, önismeretét és fogyasztási szokásait az új média és a technológia befolyásolja, míg az általuk követett és csodált hírességek típusa szorosan összefügg az online platformokkal.

A szerkesztőségi cikk azután jelent meg, hogy Kris Wu kínai-kanadai popénekest őrizetbe vette a rendőrség a kiskorú nők elcsábításának vádja miatt. Wu tagadta a vádakat. Wu ügyét széles körben figyelemmel kísérték Kínában, és a kínai szórakoztatóiparban tapasztalható túlkapások jelének tekintették, ami a globális #MeToo mozgalom nyomán időszerű.

"Az online platformoknak "szigorúan ellenőrizniük kell a bálványfejlesztési programokat, és meg kell erősíteniük a tehetségkutató műsorok irányítását" a vélemények, a szavazási mechanizmusok és a kommentek ellenőrzésével"

- áll a cikkben.

(theGeek)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás