promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Visszatért a PlayStation Store-ra a Cyberpunk 2077, de mi onnan már nem ajánljuk. Elmondjuk, miért!
Borítókép:  Cyberpunk 2077/CD Projekt
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Több mint félév után ismét visszakerült a hatalmas botrányokat kavart Cyberpunk 2077 PlayStation Store-ra - tengernyi javítás után most már vállalható minőségben régi konzolokon is - bár a Sony a PS4 tulajdonosokat még most is lebeszéli a játék megvásárlásáról.

A sokat emlegetett Cyberpunk 2077 sci-fi kaland-RPG végre felkerült a PlayStation Store-ba, több mint hat hónappal a játék eredeti megjelenése után - olvashatjuk a theGeek oldalon. A Sony alig egy héttel a 2020 decemberi megjelenés után távolította el a címet a digitális platformjáról, amikor a felhasználók katasztrofális hibákról és folyamatos összeomlásokról kezdtek beszámolni. Rángatózó animációkba ragadt karakterek, eltűnő járművek és véletlenszerű meztelenkedés is szerepeltek a játékosok és a játékoldalak által összegyűjtött leghírhedtebb hibák között. A vállalat a Twitteren közzétett nyilatkozatában ezt közölte a vásárlókkal:

"A SIE [Sony Interactive Entertainment] arra törekszik, hogy biztosítsa a vásárlók elégedettségét, így megkezdjük a teljes visszatérítést minden olyan játékosnak, aki a PlayStation Store-on keresztül vásárolta meg a Cyberpunk 2077-et".

A fejlesztő CD Projekt RED a játék megjelenését követő hetekben bocsánatot kért a technikai problémákat tapasztalt játékosoktól - PC-n, Xbox-on és PlayStationön egyaránt - és alapos javításokat ígért. A játékot már többször is elhalasztották, az eredeti, 2020. április 16-i dátum után, amelyet a 2019-es E3-on adtak meg. Miután ezt a dátumot többször is eltolták, a stúdióban kemény munkakörülményekről és "hajcsártempóról" szóló jelentések láttak napvilágot.

A problémák ellenére a játékból az első héten több mint 13 millió példányt adtak el, és az első kritikai visszajelzések is pozitívak voltak. A stúdió 2021 első negyedévi pénzügyi adatait megvitató, befektetőknek nemrégiben tartott konferenciahíváson azonban a vállalat nem közölt új eladási adatokat a címről, amely alapján az elemzők borzalmas számokat jósolnak erre az évre.

Bár a PlayStation 4-es verzió már letölthető, a továbbfejlesztett PlayStation 5-ös verzióra való ingyenes frissítés csak 2021 második felében várható. Ráadásul a CD Projekt RED a megjelenésről szóló közleményében elismerte, hogy a PS4-tulajdonosok még tapasztalhatnak "bizonyos teljesítményproblémákat", amíg a stabilitás javításán dolgoznak. "A PS4 Pro-n és PS5-ön való játék a legjobb Cyberpunk 2077-élményt nyújtja majd PlayStationön" - ismeri el a közlemény. Magán a PlayStation Store-on a játék oldalán egy megjegyzés egyszerűen csak annyit ír: "A PS4 rendszereken való vásárlás nem ajánlott".

Mi viszont az erősebb PlayStation konzolokra: PlayStation 4 Próra és PlayStation 5-re sem ajánljuk a játék Store-on keresztüli megvásárlását. Egyrészről PS5-re még most sem jelent meg az a dedikáltan next-gen verzió, amelyet a CD Projekt még eredetileg idén februárra ígért. Másrészről a játékot ugyanazon az áron: 16.990 Ft-on lehet PlayStation Store-on kapni, amely vadonatúj, friss PS4-es játék árának felel meg. Csakhogy már eltelt több mint fél év a játék megjelenése óta, azóta pedig 6-8000 Ft-okért is használtan lehet már kapni a játékot, így érdemesebb ilyen módon beszerezni azt. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás