promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes jóslat: Bill Gates elmondta a jövőt - ezen tuti, hogy meg fogsz lepődni
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Bill Gates jósolni kezdett, szerinte hamarosan ilyen világ vár ránk.

Bill Gates mostanában nem a Miscrosoft egyik legújabb csúcsmodern fejlesztésével került a lapok címlapjára, hanem a válásával, illetve egy álhírrel kapcsolatban, miszerint micropchippet juttat belénk az oltásokon keresztül. Utóbbit persze már sokszor és sok helyen cáfolták, ennek ellenére sokan még most is ezt gondolják.

A briliáns üzletember most a jövőről kezdett áradozni, és azt jósolta, hogy a robotok a jövőben adót fognak fizetni, az Egyesült Királyságban pedig a robotok 290 milliárd fontot is befizethenek majd évente.

Bill Gates úgy gondolja, hogy az így befolyt pénzből a közszolgáltatások szintjének emelésére kellene majd fordítani, így pedig a robotadó egy egyenlőbb társadalom létrehozásához is hozzájárulna.

A furcsa bejelentés hallatára a Progressive Policy Think Tank megnézte, hogy az Egyesült Királysában a munkahelyek hány százalékát lehetne rövid időn belül automatizálni-robotizálni, és 44 százalék jött ki.

Az előrejelzés hívei úgy gondolják, hogy a robotok adóztatása lehetővé tenné, hogy az emberek egy idő után munka nélkül is képesek legyenek élni, ráadásul a szegénységet is visszább lehetne szorítani.

Kritikusok viszont azt gondolják, hogy a robatoadó inkább a robotizálásra való áttérést lassítaná, illetve a társadalomtudósok részéről is sok kritika érte az elképzelést.

Bill Gates amúgy nemrégiben a Föld megmentéséről beszélt hosszan:

(via Express)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás