promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes állítás a borfogyasztásról, az új kutatások rácáfolnak mindenre amit eddig gondoltunk
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Tévhiteket cáfoltak meg a tudósok.

Brit tudósok új kutatások alapján azt állítják, hogy nincs olyan, hogy biztonságos mennyiségű alkohol, miközben a szürkeállományunkat már egy kis mennyiségű bor vagy sör is csökkentheti - írja a kutatás eredményeiről összefoglaló cikkében a HVG.

A britek 25 ezer ember tanulmányozása után jutottak erre az eredményre, de az eredmények egyelőre peer review fázisban vannak, ami azt jelenti, hogy az eredményeket közreadó cikket más szakértők még nem kontrollálták.

A kutatók igazából azt állítják, hogy bármekkora mennyiségű alkohol káros. Sőt, nem is csak az agy egy bizonyos részét, hanem az egészet károsíthatja az alkohol.

A kutatók a borfogyasztást külön is elemezték, és nem találtak eltérést a többi alkoholtól. Így megdőlni látszik az a feltételezés, hogy a bor kevésbé káros.

Anya Topiwala, a kutatás vezetője szerint az egészséges borfogyasztással kapcsolatos tévhit valószínűleg onnan eredhet, hogy magasabb társasdalmi státuszba tartozó, jobban képzett emberek életviteléhez tartozik hozzá egy-egy jó minőségű pohár bor elfogyasztása.

Ez még csak egy teaser a nagy tanulmányból, amely minden eddigi tévhitünket cáfolhatja. Hiszen többek között pár hete egy másik tanulmány pont azt állította, hogy egy-egy pohár bor akár okosabbá is tehet minket.

Erről részletesebben itt írtunk:

(via HVG)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás