Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Ez a legdisznóbb dolog, amit valaha állítottak a Loch Ness-i szörnyről

Ez a legdisznóbb dolog, amit valaha állítottak a Loch Ness-i szörnyről

Tech & Tudomány

Ez a legdisznóbb dolog, amit valaha állítottak a Loch Ness-i szörnyről

Tech & Tudomány

Promotions 21:41

Megint megfejtették a skót tó rejtélyét, de ezen a magyarázaton sokan kiakadtak.

A skóciai Loch Ness-tóban élő szörnyről már egy 6. századi legenda is említést tesz. 1934-ben fotót készítettek a hosszú nyakú titokzatos lényről, de az annyira rossz minőségű volt, hogy csak a kételkedők számát sikerült növelni vele.

Komoly tudósok most alaposabban utánajártak a dolognak, és arra a következtetésre jutottak, hogy a Nessie-nek becézett teremtmény

valójában bálnapénisz.

Elsősorban azért gondolják ezt, mert a szörny teljes teste sohasem szokott látszódni, az összes észlelő csupán egy rövidebb (általuk fejként és nyakként értelmezett) részletet pillantott meg eddig belőle.

Nessie-t tartották már tengeri kígyónak, angolnának, dinoszaurusznak és plezioszaurusznak (egyfajta vízi hüllőnek), de annyira még sohasem sértették meg, mint a mostani feltételezéssel. Tényleg egyszerűen csak valamilyen sziláscet „himbilimbije” lenne a furcsa alakzat?

Tudósok szerint párzás idején a bálnák 180–200 centis hímtagja alkalmanként ki szokott emelkedni a vízből. Az 1930-as években készült híres-hírhedt fotó néhány kutatót rögtön erre a látványra emlékeztetett, így mostantól ez a bizarr teória is felsorakozik a többi közé. Arra viszont az elmélet nem ad magyarázatot, mit keresnének bálnák a – kétségkívül nagy kiterjedésű – édes vizű tóban.

Borítókép: Profimedia