promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Visszatért a Loch Ness-i szörny: webkamera rögzítette Nessie-t a part közelében – videó
Borítókép:  New York Post
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hónapok óta most először látták újra a Loch Ness-i szörnyt, aki január 11-én tűnt fel újra a part közelében. Nessie-t egy amerikai nő fedezte fel egy webkamera felvételén.

A Loch Ness-i szörny létezésére a mai napig nincs kézzel fogható, egyértelmű bizonyíték, azonban annál több tudományos kutatás eredménye támasztja alá, hogy lehetetlen, hogy egy plesiosaurus utolsó élő egyede a skóciai tóban éldegél több millió éve.

Az elszánt Nessie-hívők azonban nem adják fel a reményt. Hosszú időket képesek a tó vizét kémlelni, hátha megpillantják a szörnyet, ahogy feljön a felszínre. Az évtizedek során rengeteg „bizonyítófelvétel” és fotó került elő azoktól a szemtanúktól, akik a mai napig elhiszik, hogy Nessie-t látták, persze a legtöbbről bebizonyosodott, hogy hamisítvány vagy egy olyan tárgy és jelenség (például faág vagy hullám), amit gyakran a szörnynek hisznek.

Nem is kellett sokat várni, hogy előkerüljön 2021 első felvétele, amit egy amerikai nő, Karlynn Wangle tett közzé. Ő az Urquhart-öböltől közvetítő webkamerán fedezte fel a szörnyet január 11-én:

ezen tisztán látszik egy nagyjából három méteres, V-alakú kiemelkedés, ami néhány másodperc után eltűnik.

Karlynn állítását támasztja alá Eoin O'Faodhagain beszámolója, aki már régóta vadászik Nessie-re, és január 19-én, majd három nappal később ugyanott látta. A férfi teljesen biztos benne, hogy a szörnyet látta, ugyanis elmondása szerint egyetlen hajó sem volt a jelenség közelében, sőt, azt állítja, hogy percekig szemeztek is egymással.

Karlynn videóját alább nézhetitek meg, azt pedig mindenki maga döntse el, hogy hisz-e a Loch Ness-i szörny létezésében, vagy nem.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás