promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hátborzongató jóslat: öt év múlva kapcsolatba lépünk az idegenekkel?
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Jim Green, a NASA vezető tudósa korábban azt jósolta, 2021-re már kapcsolatot fogunk létesíteni idegen életformákkal. A kutatók nemrég egy újabb, elképesztő jóslattal álltak elő. Vajon igazuk lesz?

Az űrlényekkel kapcsolatos összeesküvés-elméletek hívei az egész világon úgy vélik, hogy az idegenek már többszázezer éve köztünk járnak a földön. A tudományos közösség természetesen nem ért egyet ezzel a nézettel, a kutatók már számos alkalommal világossá tették a számunkra, hogy nincsenek megalapozott bizonyítékok, amelyek alátámasztanák az idegenek Földön való jelenlétét. 

Nemrég azonban egy egészen meglepő kijelentést tettek a kutatók:

azt állítják, hogy az elkövetkező 5–10 évben kétséget kizáróan kapcsolatba fogunk lépni idegen életformákkal.

Egy elképesztő jóslat

Az APS (American Physical Society) áprilisi konferenciáján a tudósok egy új elmélettel álltak elő, amely szerint az idegen életformák felfedezése hamarabb megtörténhet, mint azt az emberek gondolják. 

Az idegen életformák felfedezésében egy új távcső lehet a kulcs, amely korábban soha nem látott távolságra képes ellátni a világűrben. 

Caprice Phillips, az Ohioi Állami Egyetem csillagászati szakának másodéves hallgatója elárulta, hogy a James Webb űrtávcső (JWST) használatbavétele teljesen megváltoztathatja az idegen életformák után való kutatás metódusát a Naprendszeren kívül. 

A James Webb távcső képes lehet kimutatni az ammóniát és a távoli bolygók légköri viszonyait 

– állítja Phillips, aki azt is elmondta, hogy az emberiségnek előreláthatólag most először lesznek a birtokában mindazok a tudományos ismeretek és technológiai háttér, amely segítségével végre reális esély nyílik arra, hogy megválaszoljunk olyan kérdéseket, mint például:

Egyedül vagyunk-e a világon? Mi az élet? Ha rajtunk kívül más élet is létezik, vajon hasonlít-e a miénkre? 

Vajon valóra válhat-e Jim Green jóslata, hogy a NASA még ebben az évben idegen életre bukkan? 

Néhány hónappal ezelőtt Dr. Jim Green, a NASA vezető tudósa azt állította, hogy idegen életet fognak találni a Marson 2021-ben. Green szerint a NASA jelenleg zajló missziója a Marson döntő fontosságú lehet a földönkívüli élet észlelésében, legalábbis annak mikrobiális formájában. Ez a jóslat egyébként, ha úgy vesszük, valóra is vált – nemrég mi is írtunk róla, hogy a NASA marsjárója gombaszerű organizmusokat fedezett fel a Vörös Bolygón. 

„Forradalmi lesz. Olyan, mint amikor Kopernikusz kijelentette, hogy a Föld kering a Nap körül. Egyedülállóan forradalmi! Egy teljesen új gondolkodásmódot indítunk el. Nem hiszem, hogy felkészültünk volna az eredményekre. Nem állunk készen. Aggódom emiatt, mert úgy vélem, hogy közel állunk ahhoz, hogy megtaláljuk, amit keresünk”

– nyilatkozta Green korábban.

(via scitechdaily.com)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás