promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Soha nem gondoltad volna, miért eszik füvet a kutyád!
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de az én kutyám kifejezetten szeret füvet enni.

Sőt! Van olyan, amikor lemegyünk sétálni a térre, hogy a többi kutyáva egymás mellé állnak és elkezdenek legelni. Sokáig azt hittem, azért teszik ezt, mert fáj a gyomruk, rosszat ettek, bármi hasonló. Ám, most kiderült, hogy lehet, tévedtem! Nézzük, mit írnak a kutyák legelési szokásairól!

Amikor lent vagyunk a téren, az én kutyám, Lufi kifejezetten szereti azt, ha csak álldogál és legel. Eszi a füvet, mintha nem lenne holnap. Ilyenkor vannak olyan más gazdák, akik azt mondják, biztosan azért eszi, mert fáj neki a hasa. Sokáig én is ezt hittem, hiszen ez valahogy benne maradt a köztudatban, hogy a kutyák, ha fáj a hasuk, füvet esznek. De, ahogy a iflsicence.com-on feldolgoztak egy kutatást, hogy miért is esznek zöldet a kutyák.

Vajon azért, mert ég a gyomruk és a fűvel hánytatják magukat vagy a fűvel nyugtatják a gyomrukat. Mint kiderült a kutatásból, lehet, egyik sem. A kutatás alapján a vizsgált kutyák 79%-a evett már füvet, ennek a 79%-nak ugyanakkor csak 9%-a volt beteg és mindössze 22%-a hányt fűevés után. Így látszik, hogy a legtöbb jószág egészséges volt. Akoor vajon miért esznek a kis barátaink füvet?

Lassan a cikk végére érünk és még mindig nem kaptunk választ!

Sokszor ugyanakkor a legegyszerűbb válasz egy kérdésre a megoldás. Nincs ez másként itt sem. A kutatásból kiderült, hogy a kutyák szeretnek füvet enni. Több tápanyagot a zöldségekből, gyümölcsökből tudnak bevinni, hasonló lehet ez a fűvel is. A már fentebb említett Lufi kutya például imádja a fügét, a répát és az uborkát.

Úgyhogy ezután nem kell megijedned, ha a kis kedvenced nekiáll a pajtikkal legelni, valószínűleg semmi bajuk nincs, csak épp jól érzik magukat!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás