promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Te is Google-t használsz? Akkor van egy fontos hírünk a számodra
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Neked is van Google fiókod? Akkor jobb, ha tudod, hogy nemsokára megváltoznak az azonosítási szabályok a fiókba történő belépéskor.

Jelenleg, ha valaki be akar jelentkezni a Google-fiókjába, akkor elég csak az e-mail címét és a jelszavát megadni, de már nem sokáig. - írja a HVG.

A Google egy blogbejegyzésben jelentette be, hogy a jövőben még nagyobb figyelmet akar fordítani a felhasználók adatainak védelmére, ezért hamarosan bevezetik a kétfaktoros azonosítást.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha valaki beírta a felhasználó nevét és a jelszavát a belépésnél, akkor a mobilján is meg kell majd erősítenie, hogy a bejelentkezést valóban ő akarja végrehajtani.

Hogy erre pontosan mikor kerül sor, azt még nem lehet tudni. Ennek ellenére, aki nagyobb biztonságba szeretné helyezni a fiókját, az már most is megteheti. Ehhez nem kell mást tenni, mint ellátogatni Google fiókuk oldalára, majd kiválasztani a Biztonság menüpontot. Itt a Bejelentkezés a Google-ba részt kell keresni, majd bekapcsolni a kétlépcsős azonosítást. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás