promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sosem volt ennyi orrszarvú, és mindez a vírusnak köszönhető
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

20 év óta nem nőtt meg így Nepál orrszarvú populációja. A természetvédők szerint ez részben annak köszönhető, hogy a Covid-19 járvány miatt szünetel a turizmus, így az állatok élőhelye természetesen regenerálódhatott.

A legutóbbi adatok szerint Nepál négy nemzeti parkjában az orrszarvúak száma 645-ről 752-re nőtt, tehát több mint 100 új egyed született. Ez a szám lenyűgöző, hiszen 2000-óta a nepáli kormány egyetlen orrszarvú-populációval kapcsolatos felmérésében sem jelentettek 650-nél több állatot.

A park dolgozói háziasított elefántokon lovagolva, manuálisan számolták meg a parkokban lévő állatokat 

– árulta el Haribhadra Acharya, a nepáli Nemzeti Parkok és Vadon élő Természetvédelmi Minisztérium (DNPWC) információs tisztje.

Acharya szerint az állatok népességnövekedése számos változás következménye volt, ideértve az állatok élőhelyének kezelésébe történő beruházásokat, az orvvadászat ellenőrzését és az orrszarvúak áttelepítését.


Forrrás: Profimedia

„Nepálban ugyanis az orrszarvúak egyik fő élőhelye a Chitwan Nemzeti Park, de az egyedekből áttelepítettünk más parkokba is, hogy alternatív populációkat hozzunk létre, ennek eredményeként a szaporodási közösség megnövekedett ezekben a parkokban és Chitwanban is.”

Acharya szerint ugyanakkor a világjárvány is szerepet játszott a növekedésben, ugyanis az elmúlt időszakban a nemzetközi és a helyi látogatók is elmaradtak, így senki sem zavarta meg az állatok nyugalmát.

(via CNN)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás