promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Óriási fejű emberekről találtak rajzokat egy őskori barlangban, a tudósokat sokkolta a felfedezés - fotó
Borítókép:  Youtube / Paramount / Indiana Jones és a Kristálykoponya Királysága (illusztráció)
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A tudósok megpróbáltak kevésbé földöntúli magyarázatot adni az ábrázolásokra.

Visszatérő összeesküvés-elméleti toposz, hogy a régi nagy civilizációkat földönkívüli lények segítették, hogy a piramisokat igazából földöntúli technológiával húzták fel, merthogy máshogy nem is lehetett volna több ezer évvel ezelőtt. Aztán ha az elméletet még különböző furcsa ábrázolások is megerősítik, akkor aztán teljesen felbolydul a tudományos világ,

persze mindig lehet földi magyarázatot is találni a dolgok keletkezésére, éppen ez történt most is.

Tanzániában találtak olyan barlangokat és sziklába vájt melegedőhelyeket, ahol valószínűleg megbújtak őseink, és ha már ott voltak, művészi kreációikkal ki is pingálták a helyszíneket. És a sok rajz között elvétve akadtak olyanok is, amelyeket azóta is rejtélyek öveznek, ezek mind óriási bivalyfejű, emberszerű lényeket ábrázolnak.

Kép: M. Grzelczyk, Antiquity, 2021

Az itt élt emberek kultúrájában ugyanis a bivalyoknak központi szerep jutott, amelyek így feltűnnek a rituálék során is. És nem csak ez az egyetlen ilyen hely Afrikában, ahol hasonló ábrázolásokkal találkoztak a tudósok.

A végső, pontos választ egyelőre nem tudják, de folytatják a kutatást, hogy kiderüljön, milyen szerep jutott az egyes közösségek életében az óriásfejű embereknek.

(via Sciencealert)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás