promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nem elég, hogy az emberek többsége tart a kínai vakcinától, még hamisítják is
Borítókép:  Andrej ISAKOVIC / AFP
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A sóoldat bizony nem fog megvédeni senkit a koronavírustól.

A kormány igyekszik mindent megtenni, hogy a korlátozásokat minél hamarabb fel lehessen oldani, de az oltás nem fog gördülékenyen menni, ha az emberek többsége el fogja utasítani az orosz, vagy a kínai vakcinát a bizalmatlanság miatt. A közvélemény, és a szakértők főleg az utóbbitól ódzkodnak a legjobban.  

Nem olyan rég 550 ezer kínai Sinopharm vakcina érkezett Magyarországra, ami 275 ezer ember oltására elegendő. Zacher Gábor felhozta az ATV-nek adott interjújában, hogy a Pfizer vakcina leirata 20 ezer oldal, a kínai oltóanyagé néhány száz, így érthető, hogy ő nem adatná be magának, mivel vajmi keveset tudni róla.

„Az orvosok, és a tudósok sem tudnak különösebben sok információt erről a vakcináról. Azt tudjuk, hogy készül, azt tudjuk, hogy mit tartalmaz, vagy sejtjük, mert nem tudjuk pontosan, nem vizsgáltuk”

– nyilatkozta a Fókusznak dr. Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő, aki szerint a legnagyobb ellenérv a kínai vakcinával szemben az, hogy nem tudják, milyen mellékhatásai lehetnek.

A szakértők el szokták mondani, hogy a kínai vakcinától nem azért tartanak, mert első generációs oltóanyag, vagyis hagyományos technológiával állították elő, hanem azért, mert nagyon keveset tudni róla.

Kínában közben már az is problémát jelent, hogy elkezdték hamisítani a vakcinát: az egyik bűnszervezet 58 ezer szimpla sóoldatot tudott értékesíteni oltóanyagként, ami nagyjából 824 millió forintnyi hasznot hozott nekik a konyhára.

A hamis vakcinákból külföldre is került, de Magyarországra hála égnek nem, bár lehet, sokan inkább a sóoldatot adatnák be maguknak, mint a Sinopharm oltóanyagát. Ezen nem kell meglepődni, mert még a kínai lakosok többsége sem bízik benne.

Az oltóanyag akkor lesz felhasználható, ha a Nemzeti Népegészségügyi Központban elvégzik a szükséges laboratóriumi vizsgálatokat. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás