promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brutális földönkívüli-észlelés? Fényárban úsztak az egyiptomi piramisok, perzselő angyal tűnt fel az égen - videó
Borítókép:  Nadine Doerle / Pixabay.com
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mintha egy világító angyal cikázott volna a piramisok felett. Elképesztő videó.

A gízai piramisokat számtalan legenda övezi, a piramisok funkciójától kezdve egészen az építési dilemmákig szinte minden egyes négyeztméterükre jut legalább három mítosz, így nem meglepő, hogy az építmények újabb és újabb legendákért kiáltanak.

Nem kell nagyon messzire mennünk az egyik leghíresebb állításért, miszerint ufók építették volna a gigantikus piramisokat,

Elon Musk Twitter-üzenetben állította, hogy emberkéz ilyet nem tudott volna felhúzni. Közel egy millió lájkot zsebelt be a techguru, miközben majdnem 100 ezer megosztással követői tovább vitték a gondolatait.

A tudományos, félig tudományos és áltudományos világban rengeteg ember állítja Musok-on kívül is, hogy emberi ésszel felfoghatatlan alkotásokról van szó, valamilyen földöntúli segítség elkellhetett az ókori Egyiptomban, hogy effajta monstrumokat felépíthessenek. Erich Anton Paul von Däniken az elmélet egyik leghíresebb profétája, ő egyben az úgynevezett paleoasztronautika alternatív történelmi elméletek atyja, amely azt álltja, hogy az ősi civilizációk felemelkedéséhez földönkívüli segítség kellett.

Ugye mindenkinek megvan a Csillagkapu című film? Ez jó részt Däniken elméletein alapul.

Az elméletek szerint pedig a földönkívüliek időnként visszajárnak, december 6-án sokak szerint egy ilyen jelenetet kaptak lencsevégre:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás