promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
1900-ban repülő csúcsvonatot építettek: a videót nézve azt gondolod, 2100-ban vagy - videó
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ezek a vonatok az utcák felett jártak, és ma is járnak. Az 1900-as évek elején készült felvételeknek tiszta steampunk hangulatuk van.

Csatold be az övedet, dőlj hátra és élvezd, ahogy bámészkodó emberek közepette végigmegyünk 1902-ben egy kis városkán, Wuppertalpon,

amely Köln és Dortmund között található félúton. A lakosok itt a várost átszéő acélszerkezeten utazhattak, egy olyan korszakban, amikor az emberek még általában csak lovasszekérral jártak, a kocsi is ritkaságszámba ment. 

De a németek ismét alkottak! Németország 1902-ben a világ egyik vezető ipari országa volt, a vasút pedig az egyik legfontosabb gazdasági és stratégiai eszköznek számított.

A wuppertalpi függővasút elképesztő újdonságnak számított, így nem is meglepő, hogy azonnal filmre kívánkozott egy menet rajta. Nemcsak a vasút volt csúcsminőségű, de a kamera is, egy különleges 68 mm-es tekercset használtak, épp ezért a felvételek mai szemmel is kiválónak tűnnek.

A filmet felújították, kiszínezték és kicsit le is lassították, hogy reelisztikusabbnak tűnjön. Így pedig tényleg olyan a dolog, mintha te is ott utaznál az acélszörny gyomrában, tulajdonképpen az egész, várost átívelő szerkezetben van valami zsigerien félelmetes és bizsergetően izgalmas, mintha a Világok harcát összmixelték volna a Wild wild west című filmmel, miközben tudjuk, hogy ez a valóság:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás