promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Küszöbön a földönkívüliek inváziója? 2020 nagy csattanóval zárulhat?
Borítókép:  Brooke Denevan / Unsplash.com
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egyes konteóhívők állítják: bezony, az űrlények már a spájzban vannak. Más forrásokból viszont pont az ellenkezőjét hallani.

Az összesküvés-elméletgyártó „szakemberek" nélkül ugyan lehetne élni, de valószínűleg nem lenne érdemes. Hiszen a konteók annyira ízesek és izgalmasak, hogy simán kijelenthetjük,

ebben a sivár (hír)világban igazi felüdülésként hatnak. Főleg egy ilyen pocsék év után.

Manapság amúgy is kicsit keveredik a sci-fi és a valóság: romantikus körülmények közepette egy hatalmas monolitot találtak az utahi sivatag közepén, de a szakemberek nem akarták elárulni annak pontos helyét, végül az internet népe találta meg a helyes koordinátákat. Aztán mivel az emberiség – valószínűleg a karanténos hétköznapok miatt is – valami fantasztikusra éhezett, a világ különböző tájain sorra jelentek meg a hasonló fémoszlopok.

Összesen öt létezik. Közben az elsőt már el is lopták, erről pedig felvételek is előkerültek.

Stanley Kubrick klasszikusa után pedig még a fantáziánkat sem kell elengedni, hogy arra gondoljunk, itt bizony a a földönkívüliek tevékenykednek. Az persze más kérdés, hogy miért pont az utahi sivatag egy eldugott zugába tették a jelet. Aki azonban látta az Androméda-törzs című filmet, nem fog meglepődni, hogy nem épp New York közepén szálltak le az ufók.

Feltéve, ha itt tényleg valamiféle földöntúli dologról van szó.

A monolit megjelenése után azonnal jött az első elmélet, amely szerint a fémoszlop jel a Föld gyomrából, ahová egy idegen civilizáció fészkelte be magát. Vagy éppen mindig is ott volt.

Az év végére pedig megérkezett a legdurvább konteó, ami komplex rendszerbe helyezi a megjelenéseket, és ebből következtet arra, hogy készülőben van a földönkívüliek inváziója, a monolitok pedig jelek, amelyek erre utalnak. Azt persze már nem említik, hogy esetleg a Romániában talált monolit is jel? Mivel arról 100 százalékosan bebizonyosodott, hogy egy nagyon olcsó másolat, csapnivaló hegesztéssel.

Az összeesküvés-elméleti "szakemberek" most figyelmeztetnek minket erre a küszöbön álló invázióra - írja az Express című oldal, amely minden efféle elmélethívő és elméletgyártó egyik központi orgánuma és fóruma, az űrlényes bréking-hírek paradicsoma.

Scott C Waring, az egyik leghíresebb közülük ezzel kapcsolatban azt állítja, hogy valamiféle inváziós-pontok kijelöléséről lehet szó a monolitok kapcsán.

Közben a neten már dübörög a monolitos biznisz, akár a kertünkbe is rendelhetünk egy ilyen kis rejtélyes alkotást, persze borsos áron (cirka 13 millió forintért). Aztán pár napja a Mashable megírta, hogy van egy művészeti csoport, akik bizonyítékokat csepegtettek el a neten, hogy ők állnak az összes eset mögött (kivéve a román monolitot, azt a fércművet nem vállalták be). Persze az illegalitás miatt, nem mondták el nyiltan, hogy ők voltak.

Matty Mo, a csoport vezetője visszakérdezett az interjú során, mikor azt a kérdést kapta, hogy mégis miért nem mondják el egyenesen, hogy ők voltak?

A művész azt felelte:

"mégis mi lenne abban a jó, ha ennek a rohadék évnek a végén, amikor kicsit mindenki felüdülést talál a monolitok megjelenésében, bejelentenénk ország-világ előtt, hogy egy kis hippi művészcsoport van az egész mögött? Valószínűleg ez csalódás lenne, ezt pedig nem akarjuk."

A művész szerint nincs még vége az akciónak, jönnek még majd monolitok az elkövetkező időszakban is. 

Egyelőre tehát marad a titokzatosság a fő irányvonal a témában. Aztán majd rövid időn belül eldől, hogy a konteósoknak vagy a művészeknek lesz-e igazuk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás