promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rejtélyes fémoszlopot találtak egy hegy tetején a Kárpátok lábánál, pancser UFO-k állhatnak a háttérben - fotó
Borítókép:  Batca Doamnei / Ziarpiatraneamt.ro
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A háromszögalakú fémmonstrum egy hegy tetején mered. Nagyon fura látvány. Az elmúlt héten az utahi sivatagban találtak egy hasonló építményet, most tőlünk pár száz kilométerre. Az amerikai esethez képest itt már van némi mináségromlás az alkotásban.

A hírről a Ziarpiatraneamt román hírszájt számolt be pár napja. A portál képeket is közölt a nagy felfedezésről, amely valószínűleg az utahi sivatagban talált hasonló fémoszlop gerjesztette hatalmas médiaszenzációt kívánja meglovagolni, talán az is megeshet, hogy ügyes marketingesek, akik kevésbé jó fémszobrászok, így szeretnék Karácsonkő nevét kicsit jobban belopni a közbeszédbe.

Hiszen az oszlopot Karácsonkő határában fedezték fel.

Ráadásul egy régi római erőd közvetlen szomszédságában, amely akár turistacsalogató látványosság is lehet. A monolitra a végtelenséget szimbolizáló irka-firkák is felkerültek, csak hogy fokozzák az emberi kíváncsiságot. A fémoszlop illesztései azonban már nem sikerültek annyira jól, mint amerikai ikertornyán. Nagyon látszik, hogy egy éjszaka összehegesztett szerkezetről van szó, vagy éppen itt afféle slendrián földönkívüliek jártak, akik fittyet hánytak a tökéletességre.

A monolit fényes, mint ahogy ezt már a másikkal kapcsolatban megszoktuk, és távolról szemlélve ismét nagyon hasonlít John McCraken alkotásaira. 

McCraken fia amúgy pár napja elárulta a The New York Times egyik újságírójának, hogy apja beszélt neki egy olyan projektről, hogy szerte a világon felállítana efféle monolitokat, de a nagy tervből végül nem lett semmi.

Az utahi monolitot a hétvégén elszállították, ott nagyon úgy tűnik, hogy emberi alkotásról van szó, bármennyire is dívik az a nézet, hogy földönkívüliek, UFO-k hozták le közénk. Az is kiderült, hogy körülbelül öt éve állt a sivatag közepén, míg rábukkantak.

Bár egyelőre nincs semmiféle olyan elmélet, ami száz százalékos pontossággal választ tudna adni arra, ki és miért tette oda a fémoszlopot pár évvel ezelőtt. A Kárpátoknál talált fémoszlop is hasonló titokzatosságba burkolózik.

Szerinted Magyarországon is fognak hamarosan ilyet találni? Mikor és hol, kérlek, kommentben írd meg nekünk ezen a linken. Hol a legvalószínűbb? A Pilisben esetleg?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás