promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elektromos furgonnal jelentkezik a Ford
Borítókép:  GAN JUN / IMAGINECHINA / IMAGINECHINA VIA AFP
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Közösségi oldalán jelentette be a Ford Europe, hogy november 12-én új, teljesen elektromos meghajtású furgont dobnak a piacra. A régről jól ismert Transit megújult külsőt és belsőt kapott, és még az ára is baráti lesz. 

Úgy látszik, hogy a Ford háza táján is sok-sok munkával teltek az elmúlt évek. Hiszen rohamosan fejlődik az elektromos kocsik világa, de egyelőre főként a családi autók e-változatait láthattuk, az E-Transit viszont megnyitja a kapukat a furgonok felé is. 

A kibocsátásmentes Transit várhatóan megőrzi a hagyományos változat dimenzióit és kialakításait, így három hossz-, és magasságopcióra számíthatunk. 

A gyártó állítása szerint az új modell a vezetéstámogató rendszerek terén is jelentős változásokat kínál majd. 

Azt gondolnánk, hogy az E-Transit megfizethetetlen lesz, de nem így van. Igaz, Jim Farley vezérigazgató pontos árakat még nem közölt, azonban ígéretet tett arra, hogy baráti áron kínálják majd az új szériát. A vállalat az e-furgonok után sem pihen.

A Ford korábban hangsúlyozta, hogy a könnyű tehergépjárművek szegmense különösen fontos része elektromobilitási stratégiájának, ez az oka annak, hogy a Mustang Mach-E-t követően két tisztán villanyos haszongépjármű, az E-Transit és az elektromos F-150 pick-up érkezik a piacra.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás