promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hidegvérű gyilkológép: íme az aligátorteknős, aki gondolkodás nélkül harap – videó
Borítókép:  refidnasb1/Youtube
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy állat, aki gondolkodás nélkül harap és roppant veszélyes. A behemót aligátorteknős nem csak kinézetében dinoszauruszszerű, de vérmérséklete is a hidegvérű gyilkológépekhez hasonló.

Az archaikus páncélos Észak-Amerika legnagyobb édesvízi teknőse,

súlya akár a 90 kilogrammot is elérheti. Persze jó sok ideje van a növekedésre, mivel ötven vagy száz évet is megélhet. 

A tüskés pajzs, a csőrökbe záródó állkapocs és a vastag pikkelyes farok kölcsönzi az ősi aurát az agresszív teknőcnek, de egyébként sem kezes báránykák, jobb nem újat húzni velük.

A harapós jószágok meglehetősen rafináltak is. Sajátos vadásztechnikával édesgetik közel magukhoz a mit sem sejtő zsákmányállatot. Trükkös nyelvüket vetik be csaliként, amin egy féregszerű nyúlvány található jolly jokerként. A türelem rózsát terem alapon mozdulatlanul várakoznak,

míg a kíváncsi halak vagy békák be nem úsznak közvetlenül az aligátorteknősök szájába, ahonnan már nincs menekvés.

És hogy mennyire vehemens az aligátorteknős, ha harapásról van szó? 1000 fontnyi (nagyjából 450 kilogramm) szupererő lakozik a hatalmas állkapocsba zárva. A páncélos fogai átcsúszhatnak a csonton is, tehát érdemes elkerülni a vadonban.

Egyes legendák szerint a harcias teknősök az embereket is megtámadják, de ennek nincs valóságalapja. Persze egy szerencsétlen baleset lehetősége benne lehet a pakliban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás