Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Hamarosan mindenkinél megváltozik a Facebook kinézete

Hamarosan mindenkinél megváltozik a Facebook kinézete

Tech & Tudomány

Hamarosan mindenkinél megváltozik a Facebook kinézete

Tech & Tudomány

Toronicza Péter 10:09

Lehet nem vagy megelégedve a Facebook új külsejével, de innentől nem válthatsz vissza a klasszikusra.

A Facebook már bekebelezte a vetélytársakat, mint például az Instagram vagy a WhatsApp, de ettől függetlenül még folyamatosan meg kell újulniuk. Nem olyan rég bevezették a Snapchattől lenyúlt bitmoji-funkciót, amit Facebook avatarnak neveztek el. Ez ugyebár azt jelenti, hogy megalkothatjuk magunkat rajzfilmfiguraként.

Az avatar-funkció nem érint sok embert, mert vagy megcsinálják, vagy nem, azonban a drasztikus kinézet változáshoz mindenkinek hozzá kell szokni. Mark Zuckerberg már 2019 májusában bejelentette, hogy érkezik a Facebook új kinézete.

Ez egy jóval letisztultabb dizájnt jelent: lekerekített gombok, picivel nagyobb betűk, eltűnik az ikonikus kék fejléc. A legfelső sávban a kezdőlapon a sztorik fölött fognak megjelenni azok az ikonok, amik eddig a jobb felső sarokban vagy épp a bal oldali sávban voltak láthatóak.

Megváltozik majd a főoldal feedjét kiszolgáló algoritmus, így sokkal nagyobb hangsúlyt kapnak majd a különféle csoportok tartalmai, ahogy hangsúlyosabban a főoldalon a Facebook Watch videós tartalmai, hogy egy kis konkurenciát csináljanak a YouTube-nak.

Sokan már kipróbálhatták az új dizájnt, és akinek ez nem nyerte el a tetszését, az nyugodtan visszaválthatott a régire, legalábbis eddig. Akinek innentől kezdve megérkezik az új Facebook kinézet, az már nem válthat vissza a régire, szóval nem árt hozzászokni. Akinek esetleg még meg is jelenik a váltás gomb, azok szeptembertől már biztosan nem fogják látni.

Borítókép: JUSTIN SULLIVAN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP