promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Schobert Norbi csak 18 év felett engedélyezné a Facebookot
Borítókép:  Markovics Gábor/Ripost
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A kamuprofilokból is elege van Schobert Norbinak, így személyi igazolványos hitelesítéshez kötné a regisztrációt.

A Facebbok szabályzata mindig is úgy szólt, hogy csak 13 éves kortól lehet rá regisztrálni. Ezt egy kamudátummal simán ki lehet játszani, de a cég azért 2018 nyarán szigorított egy kicsit. Innentől már jelenteni is lehet, ha úgy látjuk, hogy a gyermek, aki fel van regisztrálva a közösségi hálóra 13 év alatti.

A Facebook moderátorai figyelik az ehhez az életkorhoz közel lévő felhasználók profiljait. Az adminok ugyebár mindenre rálátnak, még úgyis, ha a közösség elől rejtve vannak a képek és bejegyzések. Ha a moderátorok úgy ítélik meg, hogy a regisztrált gyerek valószínűleg 13 év alatti, akkor zárolják a fiókját. Itt már csak akkor térhet vissza a rendszerbe, ha egy személyazonosításra alkalmas okirattal bizonyítja, hogy elmúlt már 13 éves.

A moderátorok még arról is jelzést kapnak, ha valaki túl gyakran változtatja a születési dátumát. A Facebbok anno létrehozta a Messenger Kids nevezetű alkalmazást, ahol komoly szülői kontroll van, de ez még nem elérhető Magyarországon, pedig áprilisban a cég már csinált egy 75 országos bővítést.

Addig marad a régi rendszer, és a sok kamuprofil, amitől még mindig hemzseg a közösségi háló. Schobert Norbert arról nyilatkozott a Blikknek, hogy milyen veszélyeket is lát ebben az egészben:

„Szerencsére egészséges lelkű gyerekeink vannak, de az tény, hogy nehéz feladat őket megvédeni a közösségi média káros hatásaitól. Folyamatosan beszélgetünk velük, de ha rajtam múlna, akkor a Facebookot, az Instagramot és a hasonló oldalakat nem engedném 18 éves kor alatt használni. Személyi igazolványos hitelesítéshez kötném a regisztrációt, hogy a trollokat ki lehessen iktatni”

– nyilatkozta a fitneszguru, akinek a gyerekei 12 évesek voltak, amikor megkapták az első okostelefonjukat. Norbi azt is hozzátette, hogy ezt kényszerből tették, mert már minden osztálytársuknak volt, így nem akarta, hogy kilógjanak.

„Követjük a gyerekek telefonjait. Ha nem veszik fel, akkor is szeretnénk tudni, hogy hol vannak. A mai világban sajnos muszáj elővigyázatosnak lenni.”

– nyilatkozta Norbi, aki szerint az Instagram is csak a hazugságot közvetíti a gyerekek felé.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás