promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Örökre törölt egy népszerű rappert a Facebook és az Instagram
Borítókép:  NIKLAS HALLE'N / AFP
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A brit rappert, Wileyt, a Twitter is törölte antiszemitizmus miatt.

Richard Cowie Jr., azaz művésznevén Wiley nálunk kevésbé ismert, de elég nagy sztárról van szó. A rappert a grime műfaj egyik nagy úttörőjének tartják, a britek pedig valósággal imádják. Az előadó még 2018-ban megkapta a Brit Birodalom Rendje kitüntetést is.

Múlt héten valahogy kibuggyant belőle a rasszizmus, és a közösségi oldalakon kezdte el hirdetni meglátásait. Azt mondta, hogy Izrael nem a zsidók országa, akik túlságosan is elkényelmesedtek. Úgy gondolta, hogy Izrael a feketéké, később pedig párhuzamot vont a zsidók és a Ku Klux Klan között is.

Alapból nem stimmelt vele valami, mert a koronavírust is egy hatalmas nagy hazugságnak tartotta:

„K..ja be a vírus meg a maszk is. Csak egy nagy baromság, átverés az egész”.

A Facebook és az Instagram (ugyebár már régen egy cég) továbbra sem ad helyet a rasszizmusnak, és végleg törölték Wileyt a két felületről. A közösségi oldalak indokolták is, hogy a zenész megnyilvánulásait gyűlöletbeszédként kezelték.

A Twitter először csak felfüggesztette Wiley profilját, de innentől a Facebookhoz hasonlóan ők is törölték a rappert.

Priti Patel, brit belügyminiszter szerint a közösségi oldalak elég lassan reagáltak, ennél gyorsabb és határozottabb fellépést várna tőlük. Úgy gondolja, hogy az ilyen típusú bejegyzéseket jóval gyorsabban el kellene távolítani.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás