promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kirúgták a rasszista pizzát készítő dolgozókat
Borítókép:  Wikipedia offical
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Úgy gondolták, hogy poénos lesz, ha a szalámiból horogkeresztet formáznak – kirúgták őket. 

Amerikában forrnak az indulatok George Floyd halála miatt. A 44 éves Derek Chauvin volt rendőrt, aki csaknem kilenc percen keresztül térdelt Floyd nyakán, és ezzel a férfi halálát okozta május 25-én szállították a bíróságra. Chauvin előzetes letartóztatásban van, mivel nem tudta letenni az óriási összegnek számít 1,5 millió dolláros óvadékot. Szintén előzetes letartóztatásban van egyik volt társa, míg a Floyd haláltusáját ugyancsak tétlenül végignéző másik két egykori rendőr 750 ezer dolláros óvadék megfizetése után szabadlábon védekezhet.

Rengeteg tüntetés robbant már ki az ügy miatt, és még nem nagyon akarnak lenyugodni az emberek. Az egészet tetézi, hogy az ellentüntetők mellett felerősödött a rasszizmus is. Az egyik házaspár, Jason és Misty Laska ezt a pizzájukon is tapasztalták.

Még szombaton este tértek be az ohiói Brook Parkban található Little Ceasarts pizzériába, hogy elhozzanak egy szalámis pizzát. Amikor hazaértek, meglepődve vették észre, hogy a szalámik egy önkényuralmi jelképet formáltak.

Megkeresték a pizzériát, hogy ez mégis hogy történhetett, de nem kaptak választ, így kitették az egészet a Twitterre, a sajtó meg közben felkapta az ügyet.

Az étterem közben jelezte, hogy nem tűrik a rasszizmus és a diszkrimináció semmilyen formáját, és a két személyt, akik a pizzákért voltak felelősek aznap este, kirúgták. Természetesen van rá sansz, hogy nem kockáztattak volna be egy ilyet, hanem valamelyik szélsőjobbos rendelő így kérhette a pizzát, míg nem az egészet elkeverték. Ezt már sosem tudjuk meg, és bárhogy is volt, óriásit hibáztak.  

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás