promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bikasperma van az energiaitalokban?
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Mi igaz a felvetésből?

Pikáns összeesküvés-elmélet kígyózott végig a neten. A kérdés az volt,

vajon a Monster és a Red Bull tényleg a bika spermával turbózza fel az energiaitalokat? 

Természetesen az abszurd állítást azonnal megcáfolták. A rémhír a Facebooknak, pontosabban egy több mint 6000 alkalommal megosztott vírusos Facebook-üzenetnek köszönhetően terjedt el, és persze a siker annak is betudható, hogy sokan éltek a komment adta lehetőségekkel, így hatalmas beszélgetések támadtak a megosztások alatt. Az álhír megállíthatatlanul robogott végig az online téren.

Erőteljes visszhang és felháborodás, némi számonkéréssel, egy csipetnyi csodálkozással meghintve várta a megnyugtató magyarázatot a polgárpukkasztó küldemény kapcsán. 

De mégis mi adott okot a kínos félreértésre?

A Red Bull összetevőinek listáján ott virít a taurin, amely egy természetes, nem fehérjeépítő aminosav, mely mindenféle állatban megtalálható, még az emberekben is. Újszülöttek számára például esszenciális értékű és az anyatejben is leledzik.

A taurin továbbá fellelhető a bika spermájában is. És ha már bika, itt van rögtön a Red Bull, nem volt nehéz összekapcsolni a dolgokat.

A Red Bull elmondása szerint azonban az italokban található taurin kizárólagosan szintetikusan készül. Természetesen ehhez az állításhoz a Monster is csatlakozott. Utóbbi bizonyos termékei ráadásul vegánként is vannak regisztrálva.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás