promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Amerika szupertitkos fegyvere egy macska volt, akit a CIA képzett ki – videó
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Szupertitkos kém, na de egy macskából? Az 1960-as években a CIA vállalkozott a lehetetlenre.

A hidegháborús időszak a paranoia melegágya volt. Az információ aranyat ért, sőt, még annál is többet. A CIA, az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség a szovjet titkok kifürkészése érdekében kész volt bármit és bárkit bevetni. A cél érdekében nem csoda, hogy képbe került egy lehetséges bársony tappancsokon lépkedő kém szürreális ötlete is. Ez volt az Acoustic Kitty-hadművelet. Egy nagyon fura kor, nagyon fura szüleménye.

A művelet amúgy a macskákkal való nemtörődőmségből táplálkozott.

Ugyan ki fogna gyanút egy cirmos láttán, aki öncélúan bolyong az emberek között?

Egy macska semmi feltűnést nem kelt azzal, ha besurran idegen udvarok és otthonok területére. A fegyveres örökben és a paranoiás hivatalnokokban sem parázslik fel a bizalmatlanság semmiféle érzete. 

A CIA műszaki szolgálata egy készüléket implantált egy macskába, aki Kitty névre hallgatott. Kitty a beavatkozás után egy apró mikrofonnal gazdagodott a fülében, és egy antennával a testében. A tudósok jó munkát végeztek, a cicán kívűlről semmi feltűnő nem volt, nem látszódott, hogy kém.

A terv kiötlői csupán egy dologgal nem számoltak. A több hetes kitartó kiképzés nem igazán hozott eredményeket, mivel egy macska minden körülmények közt öntörvényű marad.

Voltak próbák, amikor a nyávogó szőrös kémet elküldték különböző helyekre, hogy megfigyelést végezzen. A próbák azonban kudarcba fulladtak, mivel ha a cica éhes volt és unta a banánt, fogta magát és nemes egyszerűséggel olajra lépett, faképnél hagyva a CIA-t.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás