promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Miért bújnak be a legkisebb helyekre a cicák?
Borítókép:  Pixabay.com
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Teljesen jogosan mondjuk néha, hogy a macskák úgy viselkednek, mintha egy másik bolygóról származnának. Számos olyan szokásuk ismert, ami kifejezetten csak rájuk jellemző. Ez lehet kedves vagy kevésbé kedves szokás, egy biztos, csak egy csöppnyi macska birtokolja azt a képességet, amivel egy pillanat alatt letudja venni az embert a lábáról.

Nézzünk kicsit be a macskák különös világába!

A macskáknak nincsenek fizikai korlátaik, legalábbis, ami a különös alvópózaikat illetik, és ami még ennél is különösebb, hogy a szunyókálást időnként milyen szűk, és emberi léptékben nézve kényelmetlen helyen élvezik. Szinte nincs hely, ahova egy dorombológép ne próbálná meg bepréselni magát a maga nyakatekert módján, ám mégis komfortosan!

És miért is teszik mindezt?

Így fokozzák biztonságérzetüket, és mindeközben nem is gondolnánk, de eközben simán kémkednek is, hiszen ők ekkor is képesek megfigyelni környezetüket.

Kép: Pixabay.com

Biztosan ismerős cuki cica szokás a „dagasztás” is. Ilyenkor a macska, úgy szeret minket, mint kölyökként a hőn szeretett anyukáját, aki a világot jelentette neki. Ez a mozgássorozat a még anyatejen élő kicsik erőfeszítéseit imitálja, ahogy szájukkal az anya emlőmirigyei köré cuppannak, mancsaikkal pedig úgynevezett dagasztó mozdulatokat végeznek a több tej reményében.

Amennyiben házi vadorzónk ezt a műveletet rajtunk gyakorolja, biztosra vehetjük, hogy nagyon szeret minket!

A cicák képesek a fülük botjának mozdításával is kommunikálni. Például, ha a szőrgolyónk hallószerve kissé egyenesen felfelé mutat, akkor rendkívül éber állapotban van és figyel ránk. A fülek hátracsapott pozíciója esetében jobb ha visszavonulást fújunk, főleg ha ezt a mozgássorozatot egy kis morgás és fújás is kíséri,

ekkor hagyjuk mindenképpen békén kedvencünket, ilyenkor valószínűleg valami nagyon felpaprikázta, és nem kíváncsi ránk.

Mikor a macska a kedvünkbe akar járni és egyenesen, kendőzetlenül szeretne elhalmozni bennünket a bókjaival, egyszerűen hanyatt homlok dobja magát, és boldog bukfenceket vet lábaink előtt, illetve jobbra-balra hempereg.

Ilyenkor nagyon büszke gazdiknak érezhetjük magunkat, mert 100 százalékosan megszereztük házitigrisünk bizalmát!

Kép: Pixabay.com

A macska néha úgy viselkedik, mintha bármiféle ok nélkül az agyunkra akarna menni. Például, amikor egy egyszerű lendülettel a puha mancsával komótosan leborogat különböző tárgyakat az asztalról, szekrényről, vagy bárhonnan, de úgy, hogy azt akár a gravitációra is lehetne fogni.

De nem ez a helyzet!

Ilyenkor szegény egyrészt csupán unatkozik, és különböző ingerekre vágyik, amik lekötik a figyelmét. Másrészt a nyávogó cimboránk igen csak kíváncsi lény, és szeret kísérletezni, hogy mi fog történni akkor, ha leborítja a kedvenc bögrénk az éjjeli szekrényről, ne haragudjunk ezért rá!

Íme néhány macska, aki megpróbálja felnyomni a gazdiban a pumpát, bennünk pedig a mosolymérőt:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás