promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így néz ki egy oroszlán és egy tigris nászából született utód
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy csodálatos szörnyeteg, aki lélekben gyakran egy bújós kiscica, de valójában egy 400 kilós megszelídített fenevad. És nem mellékesen a legnagyobb vadmacska.

Herkules egy hibrid, méghozzá egy liger. Egy hím oroszlán és egy nőstény tigris utódjaként jött a világra 2003-ban, egy rezervátumban. Idén januárban ünnepelte tizenhetedik születésnapját.

A liger, az összes ismert macskaféle közül a legnagyobb. Herkules viszont liger társait leiskolázva, túlnőtte az összes példányt. Herkules bekerült a Guinness Rekordok Könyvében is (2014), elismerten a legnagyobb élő macskának számít a Földön. Pontos súlya 418,2 kg, azaz 922 font volt még 2014-ben.

Naponta 9-11 kilogrammnyi húst képes a pocakjába tömni. 

Herkules más szempontból is kivételes, a világ több pontjára is ellátogatott gondozóival, hogy felhívja a figyelmet a vadon élő állatok védelmére.

A liger tulajdonképpen úgy néz ki, mint egy óriás oroszlán, feledésbe merült halvány csíkokkal finoman tarkítva, emlékeztetve a tigris felmenőre. A különös sarj lélekben osztozik az oroszlán és a tigris szellemiségén is. Például nagyon élvezi az úszást, ami inkább a csíkos ősökre jellemző, de igazán kedveli a társasági életet is, ami viszont az oroszlán vérvonal jellemzője.

Napjainkban a ligerek csak fogságban foganhatnak, mivel a szülői fajok élőhelyei nem fedik egymást a vadonban. De a direkt nemzést betiltották, s az effajta szerelemgyerekek csupán a véletlennek köszönhetőek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás