promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
400 kiló hús, szőr és izom: ők a világ legnagyobb kutyái – videó
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hatalmasabbak, mint az emberek, többet nyomnak, mint a malacok. Irány a fantasztikus kutyaverzum!

Hivatalosan a világ legnagyobb kutyája címet Freddy birtokolja, aki egy csaholó égimeszelő. A nagy lábon élő német dog magassága meghaladja az 1 métert. Ezzel a meghökkentő mérettel a Guinness Rekordok Könyvében is csúcstartó. A csibész Freddy magasságánál, csak az étvágya nagyobb.

Él hal a májért és a darált marhahúsért.

A másik gyengéje a mancsmasszázs, ettől könnyen kenyérre kenhető lesz.

Freddynél volt azonban egy nagyobbra nőtt kutya is, őt Zeusznak hívták, és ő is német dog volt. Sajnos ő viszont már a kutyamennyországbán tengeti az idejét. A szelíd óriás történelmi csúcsa, magasságát tekintve 111,8 centiméter volt, súlya pedig elérte a 155 kilogrammot. Egy ekkora eb láttára nincs az betörő, akinek ne szállt volna inába a bátorsága.

Ha csupán egy kutya súlyára szorítkozunk, mint mértékadó tényező, akkor nem feledkezhetünk meg Chloéról, a masztiffról sem, aki az 1980-as években Tibetben élt. Érdemes megkapaszkodni, ugyanis Chloé közel 200 kilogrammot nyomott. Egy masszív, izmos, erős csontozatú alkatra gondoljunk. Állítólag Chloé 8 éves korára egy nagyra nőtt csacsi méreteivel vetekedett. 

Zorba, az ókori angol masztiff is megéri a pénzét, aki szintén egyedülálló kutya volt. Zorbáról sajnos csak fotók maradtak fent, mivel csillaga a nyolcvanas években ragyogott. Övé a leghosszabb kutyának járó kitüntetés, ugyanis orrától a farka végéig nyolc láb és 3 hüvelyk (nagyjából 2,5 méter) daliás csoda volt. 

(via Mentalfloss)

Mindennap csodák, kedves történetek. Cuki balesetek, amelyek előfordulnak a természetben. Csatlakozz!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás