promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
 Egy Big Ben nagyságú aszteroida tart a Föld felé
Borítókép:  Illusztráció / MARK GARLICK / SCIENCE PHOTO LIBRA / MGA / Science Photo Library via AFP
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A NASA csillagászai felfedezték, hogy egy hatalmas, nagyjából Big Ben méretű aszteroida tart a bolygónk irányába, de elvileg nem kell tartanunk a világvégétől.

Egyre meghökkentőbb dolgokat jelentenek be manapság, hiszen a Pentagon után az amerikai haditengerészet is beismerte az ufók, vagyis azonosítatlan repülő tárgyak létezését. A NASA pedig elvileg bizonyítékot talált arra, hogy létezik egy párhuzamos univerzum, ami olyan, mint a miénk, csak ott visszafelé halad az idő.

Sajnos többen is hisznek abban, hogy ezek a dolgok mind a világvége eljövetelét jelzik, élükön a hírhedt koronavírus-járvánnyal. Ezek az emberek most biztos, hogy nem fognak megnyugodni, hiszen a Mirror azt írja, hogy a NASA tudósai szerint egy elképesztően nagy, körülbelül 46-100 méter átmérőjű aszteroida halad a Föld felé.

A 2020 JX nevű objektum akár a Big Ben nagyságával is bírhat, így egy becsapódás esetén simán el tudna pusztítani egy egész várost.

Elvileg nem kell aggódnunk, hiszen az említett aszteroida körülbelül 4,6 millió mérföldnyire halad el mellettünk, így igencsak kevés az esélye annak, hogy katasztrófa legyen az esetből.

Viszont a NASA szakemberei ettől függetlenül folyamatosan kémlelik a galaxist, hiszen egyáltalán nincs kizárva, hogy valamikor tényleges veszélyt fog jelenteni egy hasonló égitest.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás