promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Újabb potenciálisan veszélyes koronavírus-fajokat találtak denevérekben
Borítókép:  Illusztráció / Photo by James Wainscoat on Unsplash
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy kutatócsoport a mianmari denevérpopulációkban összesen hat új koronavírus-fajt azonosított, amik még nem biztos, hogy veszélytelenek az emberre nézve.

A COVID-19-et okozó SARS-CoV-2 hihetetlen gyorsasággal lett szinte az egész világ elsőszámú ellensége, hiszen összesen már közel 2 millió koronavírus-fertőzöttről beszélhetünk, és több mint 120 ezer az elhunytak száma. Azt még senki sem tudja, hogy mikor ér véget ez a megterhelő időszak, de az biztos, senkinek sem hiányzik a rossz hír.

Sajnos az Origo információi valószínűleg nem fognak boldoggá tenni minket, ugyanis egy kutatócsoport a 2016 és 2018 között végzett PREDICT projekt vizsgálatai alatt 11 különböző denevérfaj 464 példányát figyelték meg, és végül

hat új, potenciálisan veszélyes koronavírus-fajt azonosítottak denevérekben.

Direkt olyan helyeken vizsgálódtak, ahol megfordulnak az emberek, és az volt a céljuk, hogy azonosítsák azokat a koronavírus-fajokat, amik esetleg gondot jelenthetnek a jövőben az emberre nézve. Elmondták, hogy ezek csak távoli rokonságban vannak azzal a betegséggel, ami most félelemben tartja a világot.

Alapból a legtöbb, állatokban található koronavírus nem veszélyes ránk, de a jelenlegi helyzetre való tekintettel nagyobb odafigyeléssel vizsgálódnak, hiszen az még nem derült ki biztosan, hogy az újonnan felfedezett koronavírus-fajok átugorhatnak-e az emberre, így tovább folytatják a munkát, nehogy esetleg tovább romoljon az amúgy is keserves helyzet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás