promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Dr. Zacher Gábor nem ért egyet a hivatalos protokollal
Borítókép:  Dr. Zacher Gábor / gtk.bme.hu
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az ország leghíresebb toxikológusa, Dr. Zacher Gábor szerint máshogy kéne kezelni az idősek otthonában kialakult járványhelyzetet.

Az 59 éves toxikológus, Dr. Zacher Gábor jelenleg mentőorvosként dolgozik, ezért első kézből tapasztalja a koronavírus-járvány miatt kialakult szörnyű és megterhelő helyzetet. Eddig se félt megosztani a véleményét, tapasztalatait, és most is komoly dolgokat mondott egyes megoldásokkal kapcsolatban.

Az ATV Civil a pályán című műsorának tegnap esti adásában Dr. Zacher Gábor elárulta, hogy bizonyos helyzetekben nem ért egyet a hivatalos protokollal, hiszen ilyenkor azokat az idősotthonokat, ahol megjelenik a koronavírus, egyből kiürítik, elszállítják a fertőzötteket, és szerinte ez taktikai hiba.

„Biztos, hogy nem jó ez a kiürítési ötlet, buszokkal mentőautókkal, mert iszonyú nagy kapacitást köt le”

– mondta a toxikológus.

Szerinte ahelyett, hogy elszállítják a betegeket, inkább az egészségügyi dolgozókat kellene az idősotthonokba telepíteni, persze megfelelő védőfelszereléssel. Kiemelte, hogy ez csupán az ő saját, szakmai véleménye, ami ugyan ellentmond a hivatalos protokollal, de több kollégája is pontosan így gondolja, hiszen a kórházak már amúgy is telítve vannak a rengeteg beteggel.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás