Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Tudósok megtalálták a boldogság forrását: ezt kell tenned, és minden jobb lesz

Tudósok megtalálták a boldogság forrását: ezt kell tenned, és minden jobb lesz

Tech & Tudomány

Tudósok megtalálták a boldogság forrását: ezt kell tenned, és minden jobb lesz

Tech & Tudomány

CST 11:11

Íme a titkos összetevő ahhoz, hogy egy kicsit többet mosolyogj.

A természetben eltöltött könnyed kikapcsolódásra szánt órák boldoggá tesznek minket. Állítják a tudósok, és most bizonyítékot is találtak elméletükre.

A Szingapúri Nemzeti Egyetem ezzel foglalkozó kutatócsapata egy automatizált képfelismerő technológia segítségével több mint 31 500 képet vett górcső alá. A fényképeket 185 ország közösségi oldaláról válogatták össze, így az eredmény igazán reprezentatívnak mondható.

A „szórakozás”, „kikapcsolódás”, „vakáció”, és „nászút” címkével megjelölt fényképek többségén (amelyek elég nagy valószínűséggel boldog pillanatokhoz kapcsolódnak) találtak az anyatermészethez köthető elemeket, például növényeket. Illetve már a legelején is szemet szúrt a kutatóknak, hogy sok esetben a perdöntő fotók a természet lágy ölén készültek, egy gyönyörű, idilli környezetben.

Nem meglepő módon a „mindennapok” vagy a „rutin” címkékkel ellátott felvételek nem ordítottak a boldogságtól. De általánosságban elmondható volt az is, hogy hiányzott róluk az éltető zöld vibrálása, az élővilág energiája.

A világ boldogság-ranglistáján előkelő helyen szereplő Finnország és Costa Rica esetében a kutatók kiszúrták, hogy ezekben az országokban a felhasználók az átlagnál több természetközeli fotót töltenek fel az internetes oldalaikra. 

Ezek alapján a tanulmány átfogó bizonyítékként szolgál arra, hogy az embereknek velük született hajlandósága kapcsolatot keresni és teremteni a természettel. Így környezetünk megóvása nem csak ökológiai és gazdasági szempontból fontos, hanem saját életünk, boldogságunk aspektusaiból is.

(via Thenextweb)

Borítókép: Pixabay.com