promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rejtély: tényleg mosolyog ez az állat vagy csak az evolúció viccel meg minket?
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A kurtafarkú kenguru, más néven a quokka az egész világot levette a lábáról az angyali mosolyával. A legboldogabb állat címét érdemelte ki, de vajon honnan ered ez az idilli önfeledtség és hihetünk-e neki egyáltalán?

Az emberek teljesen bezsongtak a cuki pofa zsebibabától. Ez odáig fajult, hogy boldog boldogtalan egy közös szelfiért epekedett a kis szőrös vigyorival. Az internet megtelt a turisták és az apró málé szájú kenguruk közös fotóival, videóival. Mindenki szeretett volna egy szeletet a vidámságából. Így kezdődött a sztori, amelynek a vége az lett, hogy az internetet elárasztották a quokkával szelfiző turisták.

A quokka a Rottnest-sziget (Ausztrália) sztárja. Az optimista ábrázat igazi kis turistaparadicsomot csinált a helyből, ám jobb meghúzni a határokat. A kurtafarkú kenguru csak kívülről mézes-mázas. Ez a talpig aranyos kedvenc piszkosul éles karmokkal és fogacskákkal van felvértezve, sőt, nem teketóriázik bevetni őket, ha szükségét érzi. 

Érdemes tehát nem elfelejteni, hogy egy vadállatról van szó.

Ezt mi sem mutatja jobban, minthogy évről-évre kiugró adat a quokka harapások száma. A sziget kórháza zsúfolva van gyerekekkel és felnőttekkel, akik túlságosan rámenősek voltak a kenguruval szemben. 

A bájosság mintaképei ráadásul prímán alkalmazkodtak a rivaldafényhez, kíváncsi természetükből kifolyólag nem félnek az emberektől. Vígan portyáznak a finom falatokért cserébe rajongóik körül, akik szívesen etetik őket. Ott vannak az utcákon, a kávézók és az éttermek előtt. Egyszóval: mindenhol.

A quokka mosolyát egyébként nem tartják tudatosnak, inkább egy egyszerű véletlennek, az evolúció balesetének. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás