promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gyártásra kész a koronavírus tüneteit enyhítő magyar gyógyszer
Borítókép:  Portfolio
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Pallos László, az Alkaloida Zrt. beszerzési és logisztikai igazgatója korábban arról beszélt a Kossuth Rádióban, hogy a kezdeti eredmények szerint a hidroxi-klorokin-szulfát más gyógyszerekkel együtt alkalmazva hatékonynak mutatkozik a koronavírusos betegek kezelésében. Az igazgató akkor azt mondta, hogy az Alkaloida birtokában van az alapanyag, amelyet az amerikai hatóság alkalmasnak nyilvánított a koronavírus kiegészítő kezelésére.

Fontos megjegyezni, hogy ez a gyógyszer önmagában nem gyógyítja a koronavírust, de más gyógyszerekkel együtt alkalmazva a betegség gyorsabb lefolyását eredményezi.

Örömteli hír, hogy a hazánkban rendelkezésre álló alapanyagból több mint 2,2 millió koronavírusos beteg kezeléséhez szükséges gyógyszert lehet előállítani. Pallos László úgy fogalmazott, hogy naponta körülbelül 900 ezer tablettát tudnak gyártani, és az eddigi adatok szerint egy ember kiegészítő kezeléséhez 50 tablettára van szükség.

„Az Alkaloida Vegyészeti Gyár Zrt. Tiszavasváriban készítené a koronavírus tüneteit enyhítő gyógyszert, amint meglesz az ehhez szükséges engedély, hiszen az elsődleges célunk nem a hatóanyag, hanem a kész tabletták értékesítése”

– nyilatkozta Pallos László a Világgazdaságnak.

Hozzátette, hogy tablettát ma is tud készíteni a társaság, hiszen az általuk előállított Hydroxychloroquine 200 milligrammos tablettát már törzskönyvezték Amerikában, ahová az Alkalodia már jó néhány éve exportálja is.

Az igazgató kiemelte, hogy az Alkaloida Zrt. és az Országos Gyógyszerészeti és Élelmzés-egészségügyi Intézet jelenleg azon dolgozik, hogy a gyógyszer mihamarabb megkapja a magyarországi forgalmazási engedélyt, továbbá hozzátette, hogy a gyógyszert elsősorban a magyar betegeknek kívánják biztosítani.

Mivel elsősorban a hazai igényeket kell kielégíteni, a kormány nemrég hat hónapra betiltotta a hidroxi-klorokin-szulfát exportját.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás