promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A héten egy „potenciálisan veszélyes” aszteroida fog elhaladni a Föld mellett
Borítókép:  Illusztráció / Shutterstock.com
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Rendszeresen tartanak a Föld felé nagyobb égitestek, de most egy olyan közelít, ami akár komoly veszélyt jelenthetne.

A NASA a meglepetések elkerülésének érdekében folyamatosan figyeli az űrben lévő „forgalmat”, ezért a legtöbb esetben már jó előre meg tudják mondani, ha egy közelgő égitest bármilyen szinten is veszélyt jelenthet a bolygónkra.

A Földhöz közeli objektumokat vizsgálva arról adott tájékoztatást a Metro, hogy a NASA szerint a következő napokban egyetlen olyan esemény lesz, amit mindenképp érdemes megemlíteni, ugyanis csütörtökön:

egy „potenciálisan veszélyes” aszteroida kerül a Föld közelébe.

Ez aggasztó lehet sokak számára, de a szakértők szerint nincs ok az aggodalomra, mivel rengetegszer fordult már elő ilyen, szóval szinte mindennapos, hogy nagyobb aszteroidák jönnek felénk.

A 2012 XA133 nevezetű égitest átmérője nagyjából 390 méter, és körülbelül 85 ezer km/h-s sebességgel fog elzúgni mellettünk a Föld középpontjától nézve úgy 6,5 millió kilométer távolságra.

Azért rakták a „potenciálisan veszélyes” kategóriába, mert ugyan hatalmasnak tűnik ez a távolság, de valójában mégsem az, és csupán kalkulációkról van szó. Ha letérne a feltételezett pályájáról, és becsapódna a bolygónkba, akkor felfoghatatlan mértékű pusztítást végezne, de szerencsére jelen állás szerint nincs erről szó, hiszen biztonságban halad majd el mellettünk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás