Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Hat millió ember csontjai vannak Párizs alatt egy alagútrendszerben – videó

Hat millió ember csontjai vannak Párizs alatt egy alagútrendszerben – videó

Tech & Tudomány

Hat millió ember csontjai vannak Párizs alatt egy alagútrendszerben – videó

Tech & Tudomány

CST 09:09

A helyszín egy része ma is bejárható.

A párizsi katakombák a 19. század közepén létrehozott, több mint 300 kilométer hosszú alagútrendszer a francia főváros alatt. Eredetileg kőbánya volt, majd Párizs rohamléptékű fejlődésével párhuzamosan elkezdték felszámolni a város magjában lévő köztemetőket, 

a csontokat pedig lehordták a föld alá.

Nem csak egyszerűen levitték, hanem gondosan sorba is rendezték, így a legtöbb helyiségben formákat és szimbóliumokat is kiadnak a csonthalmok. A katakombák egy része ma is látogatható, a belépési díj pedig egyáltalán nem borsos.

Bár a hátunk valószínűleg borsózni fog a labirintusban látottaktól,

nem is meglepő, hogy számtalan videójáték és horrorfilm szól arról, amikor egy kis csapat eltéved a mélyben, és olyan élményben lesz részük, amit tuti, hogy soha nem fognak elfelejteni.

Aztán vannak a fake videók is, amikor az emberek egyszerűen feltesznek a Youtube-ra olyan felvételeket, amelyekben a saját eltűnésükről számolnak be. Ezek gondosan megkomponált művek, és valószínűleg nagyon jó reklámot csinálnak a katakombáknak.

Amúgy az alagútrendszer nagyobb része nem látogatható, de annyira szigorúan nincs elzárva a lakosság és a felfedezés örömétől hajtott turisták elől. Így megesik az is, hogy rendőrkutyákkal kell kimenteni az embereket, akik nem tudják a határokat, és túl messzire merészkednek.

Borítókép: Chiefhardy/Pixabay