promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hat millió ember csontjai vannak Párizs alatt egy alagútrendszerben – videó
Borítókép:  Chiefhardy/Pixabay
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A helyszín egy része ma is bejárható.

A párizsi katakombák a 19. század közepén létrehozott, több mint 300 kilométer hosszú alagútrendszer a francia főváros alatt. Eredetileg kőbánya volt, majd Párizs rohamléptékű fejlődésével párhuzamosan elkezdték felszámolni a város magjában lévő köztemetőket, 

a csontokat pedig lehordták a föld alá.

Nem csak egyszerűen levitték, hanem gondosan sorba is rendezték, így a legtöbb helyiségben formákat és szimbóliumokat is kiadnak a csonthalmok. A katakombák egy része ma is látogatható, a belépési díj pedig egyáltalán nem borsos.

Bár a hátunk valószínűleg borsózni fog a labirintusban látottaktól,

nem is meglepő, hogy számtalan videójáték és horrorfilm szól arról, amikor egy kis csapat eltéved a mélyben, és olyan élményben lesz részük, amit tuti, hogy soha nem fognak elfelejteni.

Aztán vannak a fake videók is, amikor az emberek egyszerűen feltesznek a Youtube-ra olyan felvételeket, amelyekben a saját eltűnésükről számolnak be. Ezek gondosan megkomponált művek, és valószínűleg nagyon jó reklámot csinálnak a katakombáknak.

Amúgy az alagútrendszer nagyobb része nem látogatható, de annyira szigorúan nincs elzárva a lakosság és a felfedezés örömétől hajtott turisták elől. Így megesik az is, hogy rendőrkutyákkal kell kimenteni az embereket, akik nem tudják a határokat, és túl messzire merészkednek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás