promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elpusztult Nagy Tim, az utolsó óriásagyarú afrikai elefántok egyike
Borítókép:  Kenya Wildlife Service
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

50 éves volt.

A Kenyai Vadvédelmi Szolgálat közleményében közölte a szomorú hírt, hogy Nagy Timet holtan találták kedden az Amboseli Nemzeti Parkban. A természetes okokból elpusztult állat az óriásagyarú afrikai elefántok közé tartozott, földig érő agyara egyenként 45 kilogrammot nyomott.

A természetvédők szerint csupán pár tucatnyi lehet az óriásagyarú afrikai elefántok száma, ugyanis az orvvadászok is főleg rájuk vadásznak éppen a különösen hosszúra megnyúlt metszőfoguk miatt.

Timnek hosszú élete során az orvvadászokat és a feldühödött farmereket is sikerült túlélnie, noha volt egy rossz szokása: rájárt a falusiak termőföldjeire. Ezért állatvédők és vadőrök nyomjelző nyakörvet erősítettek rá, és valahányszor megközelített egy ültetvényt, vadőrök siettek oda, hogy más irányba tereljék.

Az első évben 183 alkalommal próbált behatolni szántóföldre vagy megdézsmálni termést, de a megfigyelés eredményeként az ilyen támadásokat sikerült a felére csökkenteni.

Nagy Tim testét a kenyai fővárosba fogják szállítják, ahol kitömik, majd kiállítják a Nemzeti Múzeumban.

Kenya egyike a legnagyobb elefántpopulációval rendelkező afrikai országoknak, a becslések szerint 35 ezer példány él az országban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás