Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Apró, aranyos, morgó-forgó állat, de a hangjától azonnal frászt kapsz – videó

Apró, aranyos, morgó-forgó állat, de a hangjától azonnal frászt kapsz – videó

Tech & Tudomány

Apró, aranyos, morgó-forgó állat, de a hangjától azonnal frászt kapsz – videó

Tech & Tudomány

CST 12:12

Az erszényes ördög Tazmánia zsémbes, ám jópofa lakója. Hangos, rekedt morgásával még a legbátrabbakra is könnyen rá tudja hozni a frászt.

Az erszényes ördög a ma élő legnagyobb erszényes ragadozó, a címet pedig távoli rokonától, a már kihalt tasmán tigristől örökölte meg, ám az állat így sem sokkal nagyobb, mint egy kisebb testű eb.

Minél nagyobb a farka, annál jobb formában van.

Érdekesség, hogy erszényes ördög a tartalék energiáit a farkában raktározza el, a finom falatokból felhalmozódott zsír ugyanis ott rakódik le a szervezetében. Egy húsos farkincájú ördög, tehát garantáltan jó egészségnek örvend.

A bolondos dallamokból ismert, mindent felzabáló Taz-t róla mintázták. A mesében pedig nem véletlen ez a hatalmas étvágy.

A kis pokolfajzat ugyanis meglehetősen sokat eszik. Egy nap akár testtömegének negyven százalékával megegyező harapnivalót is elfogyaszt.

Ám ne gondoljuk, hogy egy erszényes ördög napja csupán abból áll, hogy degeszre eszi magát. Kiváló hegymászók, az úszás bajnokai, és a futásban is jeleskednek. Szóval egy igazi erszényes ördögöt nagyon nehéz utolérni.

De nem csak ezért nem lesz könnyen áldozat.

Az ördög nevet a már említett rekedt morgásáról kapta. A morgásokat éles fogcsikorgatásokkal erősíti fel, hogy biztosra menjen ellenfelei megfélemlítésében. Az ördög névre külön ráerősít fekete szőrzete és az elől kikandikáló hegyes fogacskái is.

A félelmetes külső amúgy egy aranyos állatot rejt:

Borítókép: Pixabay.com