promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kipróbáltad az öregítő appot? Most retteghetsz, hogy hol fog megjelenni a fotód
Borítókép:  a FaceApp. Forrás: AFP/Kirill Kudryavtsev
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nagyon nagyon jó mókának tűnt az, hogy megnézd, hogyan fogsz kinézni évek múlva, de elképzelhető, hogy viszontláthatod a fotódat valamilyen reklámban.

[[adv]]

Hatalmas őrület tört ki, amikor megjelent a FaceApp. Az app lényege, hogy saját öregített fotóidat tudod megosztani a közösségi oldalakon. A FaceApp a mobilodon tárolt fotókhoz kér hozzáférést, majd azt alakítja át.

Azonban a nagy őrület közepette derült ki, hogy használata közben súlyos adatvédelmi problémák is felmerülnek. A legfőbb gond az, hogy a FaceApp a képeket nem a telefonodon alakítja át, hanem egy felhős tárhelyen, amelyet az orosz Wireless Lab fejlesztőcsapata kezel. Arról pedig fogalmunk sem lehet, hogy ők mit kezdenek a képekkel.

Egy fejlesztő, bizonyos Joshua Nozzi, vette észre azt, hogy az öregített fotóit nem a telefonján nézi, hanem valamilyen hálózatot is igénybe vett a mobilja. Sőt, a FaceApp nem csak a kiválasztott fotóidat tölti fel a felhőbe, hanem a mobilodon tárolt összes fotót.

Ha tehát erotikus vagy pikáns képet is készítettél a pároddal, akkor az is az oroszok kezébe került. Ráadásul nem is reklamálhatsz, mert az app letöltése előtt el kell fogadnod a FaceApp feltételeit, aminek a leírásában ott van, hogy mindenhez önként járultál hozzá, és minden képedet akár üzleti célokra is felhasználhatja a cég.

Ez azt jelenti, hogy ne lepődj meg, ha öregített fotóddal találkozni fogsz egy reklámbam.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás