Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Jön a világ legnagyobb akkumulátoros elektromos autója

Jön a világ legnagyobb akkumulátoros elektromos autója

Tech & Tudomány

Jön a világ legnagyobb akkumulátoros elektromos autója

Tech & Tudomány

Promotions 18:48

A Rivian amerikai kocsigyártó 2020 végén szeretné piacra dobni 1T modelljét, melybe a világ legnagyobb akkumulátorát fogják betenni. Legalábbis, ami egy pick-upba belefér.

A Rivian autógyártó 2009-ben alakult meg a Michigan állambeli Plymouthban. A vállalat részlegesen önvezető és elektromos autók, illetve akkumulátorok gyártására szakosodott. Ma közel 750 alkalmazottal működik, növekedési üteméről elég annyi, hogy az Amazon februárban hétszáz, a Ford pedig áprilisban 500 millió dolláros tőkeinjekciót adott neki – tulajdonrészért cserébe. A cég most egy hatalmas dobással készül a piacon: összerakják a világ legnagyobb teljesítményű akkumulátorát, mely elektromos gépkocsiba befér.

A cég az insideevs.com cikke szerint a Rivian 1T nevű elektromos pickup-ba fogja betenni ezt a mammut akksit, melybe 7776 cellát szerelnek be. Ilyen teljesítményű akkumulátor még nem került be pickupba. A kocsit 2020 végén szeretnék piacra dobni.

A brutális méretű akkumulátor abból a szempontból is érdekes lesz, hogy mennyivel dobja majd meg az egyben megtett kilométerek számát.

A mai elektromos személyautók egyik legnagyobb hátránya, hogy a belső égésű motoros autókkal ellentétben nem képesek nagyobb távokat teljesíteni, sűrűn kell megállni tölteni őket.

Borítókép: gearjunkie.com