promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így építik a gyorsvasutat a kínaiak – videó
Borítókép:  AFP/Mark Ralston
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Óriási ütemben zajlik a gyorsvasútrendszer kiépítése Kínában. Idén háromezer, 2025-ig 45 ezer kilométernyi szakaszt terveznek átadni, melyen 350 kilométeres óránkénti sebességgel száguld majd a szuperexpressz.

Vasútiépítési láz Kínában: 2019-ben összesen 3000 kilométernyi gyorsvasút-hálózatot szeretne összeszerelni a világ legnépesebb országának vezetése. Ez közel akkora, mint a legnagyobb gyorsvasút-vonal Európában, mely Spanyolországban található.

2020 végéig összesen 6800 kilométernyi szakaszt akarnak kiépíteni, ami azt jelentené, hogy a nagyvárosok nyolcvan százalékát összekötötték. Persze nem is Kínáról beszélnénk, ha a monumentális célok hiányoznának: 2025-ig 30 ezer, 2030-ig 45 ezer kilométeresre akarják bővíteni a hálózatot.

Az építkezésről egy hosszabb videót is összevágtak, melyen az látszik, hogy munkagépek haladnak lassan a félig kiépített pályán, és húzzák be a síneket, melyeket rögzítenek a munkások.

A vonalakon az úgynevezett Fuxing nevű szerelvényt akarják üzemeltetni, mely a leggyorsabb vonat Kínában. 350 kilométeres óránkénti sebességgel tud száguldani, és összesen több mint 1200 embert képes szállítani. Ilyen típusú vonatokból nyolcszázötvenet akarnak telepíteni csak idén.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás