promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bear Grylls műsorvezetésével új, lenyűgöző sorozat kezdődött
Borítókép:  National Geographic Channel
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A neves kalandor és túlélő Bear Grylls a műsorvezető-narrátora a National Geographic új hatrészes, Zord bolygó című dokumentumfilm sorozatának.

A széria megdöbbentő közelségből mutatja be a vadon élő állatok túlélésért vívott küzdelmet – olvasható a National Geographic honlapján. Földünk az elmúlt negyven évben rengeteget változott, a vadonban többek közt erdőtüzek, hóviharok, aszályok és heves esőzések nehezítik az állatok életét.

A legszélsőségesebb területek lakóinak így két választásuk van: alkalmazkodnak vagy elpusztulnak.

A National Geographic új hatrészes sorozata megmutatja, hogyan képesek az egyes állatfajok életben maradni úgy, hogy a szélsőséges időjárástól a ragadozókig és a táplálékhiányig nap mint nap veszélyforrások sokaságával kell megküzdeni. A nagyszabású sorozatot több mint 3 éven keresztül forgatták, 7 kontinensen 245 stábtag részvételével,

a végső változatot pedig mintegy 1800 órányi felvételből vágták össze.

Az alkotók között olyan neveket találunk, mint az Oscar-díjas Guillermo Navarro; az Emmy-díjas Tom Hugh-Jones; a BAFTA-díjas Delbert Shoopman; valamint a műsorvezetői tisztet betöltő – szintén BAFTA-díjas – Bear Grylls. A Zord bolygó a természetfilmek modern, 21. századi generációjához tartozik: egyszerre időszerű, magával ragadó és drámai. A sorozat egyik központi mondanivalója, hogy a világ gyorsan a változik, így

az állatoknak bámulatos – olykor már-már természetfeletti – adaptációs bravúrokra van szükségük az életben maradáshoz.

De melyek az alkalmazkodás legmeglepőbb és leglátványosabb formái? Hogyan lehet helytállni a tengerek, a magas hegyek, a füves puszták, az esőerdők, a sivatagok és a sarkvidékek szélsőséges körülményei között? Az epizódok erre keresnek választ a legújabb kameratechnológiával megörökített, egyedülálló felvételekkel. Szemtanúi lehetünk, többek között, amint egy jaguár birokra kel egy gigantikus kajmánnal; egy csapat apácalúd fióka bázisugrást mutat be egy sziklafal tetejéről; és egy sarki farkas üldözőbe vesz egy pézsmatulkot.

„A Zord bolygó egyes felvételei olyanok, mintha nem ezen a bolygón készültek volna – pedig a valóság az, hogy a sorozat rendkívül pontos és látványos képet tár elénk a Földről, az állatok szemszögéből. Ez emeli ki a szériát a műfaj többi alkotása közül”

– mondja a sorozat alkotója, Tom Hugh-Jones.

A Zord bolygó című sorozat vasárnaponként 22 órakor látható a National Geographic csatornán.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás