promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Újabb magyar színészről derült ki, hogy szánalmasan kevés a nyugdíja, az éhenhalás szélére került sokak kedvence

Újabb magyar színészről derült ki, hogy szánalmasan kevés a nyugdíja, az éhenhalás szélére került sokak kedvence

Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc

Egy átdolgozott élet után ennyi nyugdíjjal szúrják ki a szemét.

Galkó Balázsnak nagyon nehéz helyzetet okoz a kevés nyugdíja

Galkó Balázs, a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, az utóbbi időben nem a színpadi szerepei miatt került reflektorfénybe, hanem a nehéz anyagi helyzete miatt. Az elmúlt év során többször is megszólalt a médiában, elmondva, hogy 120 ezer forintos nyugdíjából egyszerűen lehetetlen megélni, különösen úgy, hogy albérletben lakik és két gyermeke is van, akiknek próbál segíteni.

Kényszerből más munkát vállalt

A 75 éves színész a múlt év végén arról számolt be, hogy nincs rendszeres munkája színészként, a megtakarításait felélte, és új szerepeket sem kap. Ekkor kényszerűségből döntött úgy, hogy pályát vált, és februárban egy könyvelőcégnél kezdett dolgozni hivatalsegédként. Bár az új munka nem a színpad varázslata volt, mégis lehetőséget adott neki arra, hogy pénzt keressen. Nem sokkal később azonban egy kerti baleset következtében karját törte, de ennek ellenére is folytatta a munkát. Akkor már egy másik cégnél dolgozott, ahol főként levelek kézbesítésével foglalkozott.

Újra munkanélküli lett

Galkó Balázs azonban nemrég újabb nehéz helyzetbe került, amikor az utolsó munkahelye is megszűnt. Elmondása szerint a cég, ahol dolgozott, tönkrement, ő pedig újra munka nélkül maradt. „Teljesen mindegy hogyan, de pénzt kell keresnem” – mondta a színész egy interjúban. A legnagyobb felelősségét gyermekeivel kapcsolatban érzi, akiknek továbbra is szeretne segíteni, mivel mindketten kiválóan tanulnak.

A nyugdíj nem elég a megélhetéshez

Galkó keserűen beszélt arról, hogy a nyugdíja „arra sem elég, hogy az ember meghaljon”, és hogy egyedül sem lehet megélni havi 120 ezer forintból, főleg ha valaki albérletben lakik, és másokat is támogatni próbál. Minden porcikája a színpadra vágyik, de jelenleg csak egy előadása van a József Attila Színházban, ami nem nyújt elég bevételt számára. Bár örül ennek az egy lehetőségnek is, úgy érzi, több színészi feladatra lenne szüksége, hogy anyagilag stabilizálódjon.

Nem kér segítséget barátaitól a munkakereséshez

Bár sok barátja kitartott mellette, Galkó már nem kér tőlük segítséget, mert nem akarja terhelni őket. „Nem győzi már senki a segítséget, és nem is lehet elvárni” – mondta. Inkább a nyilvánossághoz fordul, mint hogy barátaitól kérjen támogatást. Mindennél jobban szeretné saját maga megoldani a helyzetet.

Galkó története szomorú képet fest egy nagy múltú színész anyagi nehézségeiről, aki a művészeti pályán eltöltött évtizedek után kénytelen új munkát keresni, hogy biztosítsa a megélhetését.

Forrás: blikk.hu