promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Páros lábbal rúgták ki a nőt az állásinterjúról miután válaszolt egy kérdésre, súlyos traumát szenvedett a bicskanyitogató főnöktől

Páros lábbal rúgták ki a nőt az állásinterjúról miután válaszolt egy kérdésre, súlyos traumát szenvedett a bicskanyitogató főnöktől

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc

A nőt évekre visszavetették a munkakereséssel.

Az állásinterjú

Az állásinterjúk mindig is a stresszes helyzetek közé tartoztak. Hiába készül fel valaki alaposan, mutatja be magát a lehető legjobb formájában, sokszor mégis elutasítják. Az elutasítások mögött általában valós okok húzódnak meg, de előfordul, hogy a toborzók jelentéktelen, vagy éppen meglepő indokokra hivatkozva döntenek úgy, hogy nem vesznek fel valakit. Egy Reddit-felhasználó, u/Alikona_05, egy ilyen történetet osztott meg, ami gyorsan nagy figyelmet kapott a platformon.

A bejegyzésben a felhasználó leírta, hogy főnöke éppen ideiglenes munkatársat keresett, mivel a poszt írója hamarosan orvosi szabadságra készül. Az egyik jelölt interjúztatásánál a főnök egy másik fontos találkozója miatt nem tudott részt venni, ezért a felhasználót kérték meg, hogy üljön be az interjúra egy kollégájával együtt.

A furcsa hobbi

A történet szerint az interjún jelen lévő kolléga egy idősebb, „boomer” korosztályhoz tartozó személy volt. Az interjú jól alakult, a jelölt szimpatikusnak tűnt, megfelelő képességekkel rendelkezett, és jól kommunikált. Azonban az interjú során a jelölt megemlítette, hogy egy konkrét napot mindenképp szabadon szeretne tartani, mivel már korábban lefoglalta egy utazás szállás- és repülőjegyeit. Ekkor következett be az „hiba”, amikor a jelölt részletesen beszélt arról, hogy egy Star Trek rajongó, és egy comic con-ra készül, ahol egy kedvenc színészével találkozhat.

Az elutasítás

A kolléga ezt a hobbit „vörös zászlónak” tekintette, és úgy vélte, hogy egy ilyen érdeklődési körrel rendelkező személy lusta lehet, és nem alkalmas a munka elvégzésére. A poszt szerzője teljesen megdöbbent kollégája reakcióján, és kijelentette, hogy ezek után még inkább nem fogja megosztani saját érdeklődési körét a munkahelyen.

A felhasználó megjegyezte, hogy ha kollégái tudnák, hogy munka közben európai power metált hallgat, amely űrvarázslókról és élőhalott unikornisokkal vívott csatákról szól, vagy hogy kevés szabadidejét videojátékokkal tölti a barátaival, valószínűleg nem lennének túl lelkesek. Hangsúlyozta, hogy hobbijai soha nem befolyásolták munkáját, sőt, inkább jobb problémamegoldóvá tették őt.

A történetet olvasók között nagy vitát váltott ki az eset. Egyes kommentelők szerint abszurd, hogy egy ilyen ártalmatlan hobbi miatt elutasítsanak valakit, míg mások kiemelték, hogy ilyen hozzáállás miatt nehéz manapság megfelelő állást találni.

Az egyik hozzászóló azt írta, hogy ő kifejezetten beszél a játék- és zenei rajongásáról az interjúkon, hogy kiderüljön, a potenciális munkaadója mennyire nyitott gondolkodású. Egy másik hozzászóló szerint egy logikus környezetben ez a rajongás inkább előny lenne, mintsem hátrány. Egy harmadik megjegyezte, hogy ha a jelölt napi nyolc órát tévénézéssel töltene, akkor az idősebb kolléga valószínűleg nem talált volna ebben semmi kivetnivalót.

forrás: Scoop