promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Rejtélyes dolog történt Somló Tamás sírjánál, egyik napról a másikra változott meg az énekes végső nyughelye

Rejtélyes dolog történt Somló Tamás sírjánál, egyik napról a másikra változott meg az énekes végső nyughelye

Borítókép:  RTL
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Sokan keresik a választ a történetre.

Immár nyolc éve, hogy a legendás zenész, Somló Tamás, az LGT egykori tagja, hosszú és súlyos betegség következtében, 2016. július 19-én elhunyt Budapesten. Azóta is gyakran felkeresik sírját a Kozma utcai izraelita temetőben, ahol a hagyományoknak megfelelően nem virágok, hanem kövek díszítik a végső nyughelyét. Az egyik látogató nemrégiben megdöbbentő felfedezést tett: a kövekből betűk voltak kirakva, amelyek Somló Tamás szeretteinek kezdőbetűire utalhatnak.

A „L” betű például könnyen kapcsolható a zenész lányához, Lilihez, aki ma már 24 éves. Egy másik betű, a „CS”, valószínűleg Somló volt párjára, Keszthelyi Gyöngyvérre utal, aki a családban a „Csuflák” becenevet viselte. Érdekesség azonban, hogy a kövek között egy „F” betű is látható, amelynek jelentését eddig senki sem tudta megfejteni, és a látogatók körében is találgatásokat indított el.

A síremléken maga a „dr. Somló Iván Tamás” név olvasható, emlékeztetve arra, hogy a zenész nemcsak a zenei pályán alkotott maradandót, hanem jogi diplomát is szerzett 2004-ben az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán.

Somló Tamás volt párja, Keszthelyi Gyöngyvér tavaly egy interjúban mesélt a zenész halála utáni időszakról, amely rendkívül megterhelő volt számára. Csak nem sokkal Somló elhunytát követően derült ki, hogy egy daganatot találtak nála, amelyet műteni kellett. Szerencsére a beavatkozás után kiderült, hogy nem rosszindulatú daganatról volt szó, de az orvos is csodálkozott, hogy ilyen viszonylag könnyen megúszta az eseményeket, hiszen az ilyen érzelmileg megterhelő időszakok gyakran vezetnek egészségügyi problémákhoz a hozzátartozóknál is.

Az interjúban Keszthelyi Gyöngyvér beszélt Somló Tamás lányáról, Liliről is, aki édesapjához hasonlóan szintén zenei tehetséggel rendelkezik, és jelenleg külföldön folytatja tanulmányait. Somló Tamás emléke tehát nemcsak a zenei világban, hanem családja körében is tovább él, és sírját továbbra is azok látogatják, akik szeretettel gondolnak rá.

forrás: 168 óra