promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Kíméletlen ítéletet mondott Frei Tamás felett Havas Henrik, az egész országról elmondta véleményét a Heti Hetes egykori sztárja

Kíméletlen ítéletet mondott Frei Tamás felett Havas Henrik, az egész országról elmondta véleményét a Heti Hetes egykori sztárja

Borítókép:  TV2Play
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Havas Henrik rendkívül hosszú interjúban sok kérdésben tisztázta álláspontját.

Havas Henrik a magyar média és közélet egy legsajátságosabb, legfurcsább, egyben egyik legsokoldalúbb szereplője. 

Most a 24.hu-nak adott  igen terjedelmes interjút, ahol hosszú karrierjéből vett történetek sokaságát, és mondhatni életfilozófiáját osztotta meg az olvasókkal - az interjú tényleg nagyon alapos, rengeteg kérdésre kitér, ráadásul a riporter egykor Havas iskolájában tanulta a szakmát.

Havas meglehetősen erősen bekezdett: élesen bírálta Magyarországot, amelyet a világ "leghülyébb országának" nevezett.

Úgy véli, az ország politikai és társadalmi helyzete annyira nevetséges, hogy szerinte máshol ilyesmi elképzelhetetlen lenne. Havas elárulja, hogy a televíziózást sosem tartotta sokra; véleménye szerint ez egy "komolytalan" iparág, amelyet csak a magas fizetések miatt vett komolyan.

Havas számára a televíziózás nem volt több, mint egy pénzkereseti lehetőség, amit hidegen és cinikusan kezelt. Elmondása szerint számára a média világában sosem volt kérdéses, hogy mi történik valójában, de a magas gázsik miatt nem mondott nemet a felkérésekre. Havas kifejtette, hogy nem tartotta sokra a televíziós ipart, mégis hosszú évekig dolgozott benne, mert az anyagi vonzata túl csábító volt ahhoz, hogy figyelmen kívül hagyja.

A televíziós és írói világot illetően Frei Tamást különösen éles kritikával illeti. Havas szerint Frei könyvei nem többek egyszerű, könnyen fogyasztható ponyvaregényeknél, amelyek mentesek a valódi irodalmi értékektől, egyszerű, recept-szerű sablonokból építkezik, saját írói tehetségéhez viszont a hollywoodi forgatókönyvíró pozíciót találta volna kielégítőnek.

Úgy véli, Frei nem érti az irodalom lényegét, és írásai túlságosan is közhelyesek és hatásvadászok. Kritikája során Havas arra is utal, hogy az ilyen típusú művek egyszerűsített képet adnak az olvasóknak a világról, és csupán a kereskedelmi sikerre törekszenek, nem pedig valódi értékek közvetítésére.

Magyarországról beszélve Havas szarkasztikusan megjegyzi, hogy a jelenlegi társadalmi és politikai helyzet "vicc kategória". Úgy látja, hogy az ország egy olyan irányba halad, amely teljesen abszurd és logikátlan, és szerinte más országokban ilyesmi elképzelhetetlen lenne. Havas szerint a magyar közélet olyan szinten áll, hogy nem tud mást tenni, mint ironikusan megjegyezni, hogy "ennél hülyébb ország a világon nincs."

Havas véleménye rendkívül megosztó, és gyakran kíméletlenül őszinte. Úgy látja, Magyarország politikai és társadalmi problémái túl nagyok ahhoz, hogy ne vegyük őket komolyan, ugyanakkor televíziós karrierjének jelentős részét pontosan az ezen problémákat boncolgató műsorokban töltötte, gyakran provokatív stílusban.

forrás: 24.hu