promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Barack Obama tönkreteheti az elnökválasztást? Kamala Harrisnek esélye sem volt

Barack Obama tönkreteheti az elnökválasztást? Kamala Harrisnek esélye sem volt

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Csúfos kudarc lehet ez az elnökjelöltnek, más akarnak az amerikaiak? 

A Chicagóban megrendezett Demokrata Nemzeti Konvención (DNC) Kamala Harris kapott támogatást Michelle és Barack Obama részéről, azonban a legnagyobb tapsot és sikert Michelle Obama beszéde aratta. Az Obamák mindketten hangsúlyozták a választások fontosságát, és arra ösztönözték a jelenlévőket, hogy szavazzanak a republikánus jelölt, Donald Trump ellen. Michelle Obama szavai különösen nagy visszhangot keltettek, amikor emlékeztette a közönséget Trump elnökségének "zűrzavarára" és "káoszára", valamint arra, hogy Harris kampánya reményt hozhat vissza az emberek szívébe.

Barack Obama szintén keményen bírálta Trump elnökségét, de ugyanakkor figyelmeztette a demokratákat, hogy ne feledjék: szoros versenyre számíthatnak. Különösen a lengő államokban, amelyek végül eldöntik a választás kimenetelét, Harris és Trump között jelenleg is rendkívül szoros a küzdelem. Obama hangsúlyozta, hogy a demokratáknak meg kell küzdeniük minden egyes szavazatért, és semmiképpen sem szabad alábecsülniük Trumpot és támogatóit.

Michelle Obama beszéde azonban magasan kiemelkedett a konvención elhangzottak közül. A volt first lady emlékeztetett Trump rasszista és nőgyűlölő megjegyzéseire, amelyekkel családját is célba vette. A közönség hangos tapssal reagált arra a megjegyzésére, amikor Trump "black jobs" kifejezését kigúnyolta, emlékeztetve a jelenlévőket arra, hogy Trump jelenlegi törekvése egy ilyen "black job" betöltésére irányul - utalva ezzel férje, Barack Obama korábbi elnökségére.

A beszédek nemcsak a párt egységét és eltökéltségét erősítették, hanem a szavazók részvételének fontosságát is hangsúlyozták. Michelle Obama külön kiemelte, hogy olyan mértékben kell szavazniuk, hogy az semmilyen kételyt ne hagyjon a választási eredményekkel kapcsolatban, ezzel is eloszlatva a választási csalásokról szóló összeesküvés-elméleteket.

A rendezvény során Harris nem volt jelen, mivel Wisconsinban tartott kampányeseményt, de így is sikerült a figyelmet magára vonnia, különösen az Obamák támogatásával. Harris és alelnökjelöltje, Tim Walz a konvenció zárásakor kapták meg a hivatalos jelölést, ami után Harris virtuálisan szólt a közönséghez, megköszönve a támogatást, és megígérte, hogy két nap múlva Chicagóban személyesen is találkozik velük.

forrás: BBC