promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Hatalmas bajban Joe Biden, nyilvánossá váltak a családja sötét titkai, vajon hogy hat ez az amerikai elnökválasztásra?

Hatalmas bajban Joe Biden, nyilvánossá váltak a családja sötét titkai, vajon hogy hat ez az amerikai elnökválasztásra?

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Olaszországban hozták nyilvánosságra a dokumentumokat, főszereplőjük az elnök fia, Hunter Biden.

Az elmúlt napokban napvilágra kerültek olyan dokumentumok, amelyek új fényt vetnek Hunter Biden olaszországi tevékenységére és az ukrán Burisma energiavállalattal való kapcsolatára. A dokumentumok alapján Hunter Biden 2016-ban, amikor édesapja, Joe Biden az Egyesült Államok alelnöke volt, kapcsolatba lépett az olaszországi amerikai nagykövettel, John Phillips-szel. Biden segítséget kért a nagykövettől egy geotermikus energia-projekt ügyében, amelyet Burisma kívánt megvalósítani Toszkánában.

A Burisma akkoriban nehézségekbe ütközött a helyi hatóságokkal folytatott tárgyalások során, és Biden közbenjárása révén próbálták meg elhárítani ezeket az akadályokat.

A dokumentumok nyilvánosságra hozatala különösen érzékeny időpontban történt, mivel a Biden család üzleti ügyei már hosszú ideje politikai viták tárgyát képezik. A republikánusok szerint Joe Biden politikai befolyását kihasználva segítette fia külföldi üzleti érdekeit, bár konkrét bizonyíték eddig nem került elő, ami közvetlenül összekötné Joe Bident ezekkel az ügyekkel.

A Hunter Biden által küldött levélben szereplő kérésre válaszul a nagykövetség egyik munkatársa óvatosságra intett, mondván, hogy az Egyesült Államoknak nem kellene aktívan támogatnia egy ukrán vállalat olaszországi tevékenységét anélkül, hogy a cég hivatalosan is megkeresné az amerikai Kereskedelmi Minisztériumot.

Hunter Biden ügyvédje, Abbe Lowell elismerte, hogy a kapcsolatfelvétel megtörtént, ám hangsúlyozta, hogy semmilyen találkozóra vagy üzleti megállapodásra nem került sor. A levelezés célja pusztán egy bemutatkozás megszervezése volt, amely egy teljesen normális és jogszerű gyakorlat a diplomáciai kapcsolatok világában.

Ez az ügy újabb adalékot jelent a Hunter Biden körüli jogi és politikai viták sorában, különösen annak fényében, hogy Hunter Biden ellen jelenleg több bűncselekmény miatt is eljárás folyik, beleértve az adóelkerülés és illegális fegyverviselés vádjait is.

A dokumentumok megjelenése és az ügy további részletei valószínűleg tovább fokozzák a politikai feszültséget az Egyesült Államokban, különösen a közelgő választások előtt.

forrás: The Independent