promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Szégyen, a magyarok abszolút nincsenek képben augusztus 20-ával: szerintük ezt ünnepeljük ezen a napon

Szégyen, a magyarok abszolút nincsenek képben augusztus 20-ával: szerintük ezt ünnepeljük ezen a napon

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Megkérdezték az utca emberét, hogy mit ünneplünk augusztus 20-án. Jókora ostobaságokat mondtak.

Az ember azt gondolná, hogy a magyarok közül mindenki pontosan tudja, hogy augusztus 20-án az államalapítást ünnepeljük, de sajnos nem így van. Hiába tartjuk minden évben ezt a nemzeti ünnepet, hiába verik bele minden diákba az iskolában, a lakosság egy része még mindig abszolút nincs képben arról, miről is szól ez a nap.

Az utca emberét minden évben megkérdezik, hogy felmérjék, a megkérdezettek közül hányan tudják megmondani, hogy mit ünneplünk augusztus 20-án. Ezt a felmérést most Bagi Iván és stábja végezte el az Örs vezér terén, és bizony volt egy-két járókelő, aki hatalmas balgaságokat mondott.

Szerencsére olyan is akadt a megkérdezettek között, aki tudta a helyes választ, ráadásul egy jogász még azt is elárulta, hogy augusztus 20-án nem egyszerűen az államalapítást ünnepeljük; ez ennél sokkal összetettebb - egészen napjainkig vezette végig, hogy mi mindenről szól ez a nap.

Bagi Iván egyébként nem számított arra, hogy ennyire szégyenteljes eredménye lesz a felmérésnek: azt hitte, sokkal többen rá fogják vágni az államalapítást, ehhez képest nagyon sokan a tűzijáték ünnepének tartják augusztus 20-át; valaki szerint azért, mert ezen a napon tartották annak idején Magyarországon az első tűzijátékot.

Bagi Iván a Blikk-nek elismerte, hogy ő sem volt jó történelemből, az iskolában végigbukdácsolta ezt a tantárgyat, de talán pont emiatt is áll olyan közel hozzá ma már a magyar történelem. Természetesen nem csak az utca emberét, hanem a diákokat is megkérdezték augusztus 20-áról, de hogy velük mire jutottak, az csak a Duna TV-n sugárzott Történelmi sétákból derülhetett ki.

Az utca emberével készült videót viszont alább meg tudjátok nézni:

Mit ünneplünk augusztus 20-án?

Kellemes hétvégét kívánok Nektek! Szerintetek hányan tudták, hogy augusztus 20-án az államalapítást ünnepeljük? Kimentünk Duhonyi Józsival, és megkérdeztük a járókelőket – a válaszok garantáltan meglepnek! Nézd meg a videót, és ha tetszik, kérlek, oszd meg, hogy minél többen láthassák! #bagiivan #duhonyijozsef

Posted by Bagi Iván on Saturday, August 17, 2024