promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Egy apró jelet vettem észre, más nőnek csinált gyereket, úszott a közös ház

Egy apró jelet vettem észre, más nőnek csinált gyereket, úszott a közös ház

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Tönkrement az egész életem, ha ezt látom, minden más lett volna.​

Számtalan kapcsolatban okoz és/vagy okozott már problémát a mikromegcsalás jelensége, sokan pedig valószínűleg egyetértenének azzal, hogy a megcsalás meglehetősen negatív dolog, és az árulás végső formáját jelenti egy kapcsolatban.

Egy szakértő azonban nemrégiben rávilágított a megcsalás egy fajtájára, az úgynevezett mikromegcsalásra, a jelenség kapcsán egy rendkívül meglepő megállapítást tett. Példaként említette, sokan talán nem is tudják, de a mai napig rengeteg ember van, akik a legény- vagy lánybúcsút a "szabadság" utolsó estéjének tekintik.

Ezek az emberek ezt tekintik az utolsó lehetőségnek, mielőtt belevetnék magukat a házasélet kötelezettségeibe: kutatások szerint pedig az emberek egészen jelentős része folytat mikromegcsalást a legény- és lánybúcsúk során.

Első ránézésre ez durvának tűnhet a gyanútlan partnerek szemszögéből, a szakértők mégis nyugalomra intenek.

Jessica Leoni, szex- és párkapcsolati szakértő szerint a mikromegcsalást úgy is meg lehet fogalmazni, hogy ilyenkor az érintett személy olyan finom cselekedetekbe bocsátkozik, melyekkel a saját kapcsolatán kívüli személy iránti érdeklődését fejezi ki. Ilyen viselkedés lehet például a flörtölés vagy az, hogy valaki másnak fizet egy italt.

A szakértő rámutatott, leggyakrabban a legény- és lánybúcsúk során fordul elő a jelenség, ugyanis amikor az otthontól és az ismerős szemektől is távol van valaki, az merészebbé teszi, ami pedig mások számára vonzóbbá teszi. Leoni egy sokak által megkérdőjelezett kijelentést is tett a mikromegcsalás kapcsán.

Szerinte ha ez nem fajul teljes értékű megcsalássá, akkor nincs miről beszélni, nem komoly a probléma. Úgy véli, amíg a dolgok nem fajulnak fizikai intimitásig, "az ilyen viselkedésnek tényleg nem kellene zavarnia az otthoni partnereket".